TEKNOLOJİ HABERLERİ

Oppo Air Glass 2 ve MariSilicon Y Tanıtıldı!

Abone Ol

Gelişmiş Özelliklere Sahip Hafif ve Dayanıklı Akıllı Gözlük Oppo Air Glass 2 ve MariSilicon Y tanıtıldı. İşte özellikleri!

Oppo, yıllık teknoloji etkinliği Oppo Inno Day 2022'yi çevrimiçi bir yayınla gerçekleştirdi. "Daha İyi Bir Geleceği Güçlendirmek" başlıklı etkinlikte, akıllı eğlence, akıllı üretkenlik, akıllı sağlık ve akıllı öğrenmeyi içeren Oppo'nun Dört Akıllı Girişiminin bir parçası olarak geliştirilen yeni teknolojilerin tanıtımına yer verildi. Etkinlikte tanıtılan teknolojilerden biri de Oppo Air Glass 2 oldu.

Oppo Air Glass 2 de dahil olmak üzere Oppo Inno Day 2022'de tanıtılan yeni teknolojiler

Oppo, Oppo Air Glass 2'yi yıllık teknoloji etkinliği Oppo Inno Day 2022'de tanıttı. Air Glass 2, yaklaşık 38 gram ağırlığında, hafif ve dayanıklı bir artırılmış gerçeklik (AR) ürünüdür. Gözlükler, görüntü düzeltme ve kişiselleştirme özelliklerini destekler ve normal gözlüklerden neredeyse ayırt edilemez.

Air Glass 2, kullanıcıların telefon görüşmeleri yapmasına ve gerçek zamanlı çeviriler yapmasına olanak tanır ve ayrıca konum tabanlı navigasyon hizmetleriyle birlikte kullanılabilir. İşitme engelli kişiler tarafından sesleri metne dönüştürmek için de kullanılabilir.

Air Glass 2, geçen yıl Aralık ayında Oppo Air Glass'ın lansmanını takip ediyor. Air Glass'ın ilk nesli, çeşitli optik lenslere uyarlanabilen özelleştirilebilir bir çerçeveye sahip monoküler bölünmüş bir çözüm benimsedi. Ana gövde 30 gramdan daha hafif ve lens kalınlığı sadece 1,3 mm.

İnce ve hafif kırınımlı dalga kılavuzu teknolojisini kullanan lens, ortalama 1.400 nitlik göz alıcı parlaklığa ulaşıyor. Ayrıca, maksimum 3 milyon nit parlaklığa sahip, yalnızca 4 mikronluk tek bir piksele sahip silikon tabanlı bir Mikro LED ekran kullanır.

Air Glass, Snapdragon 4100 giyilebilir cihaz platformu ile donatılmıştır ve taşınabilir şarj tabanı ile pil ömrü 10,5 saate ulaşabilir. Belirli işlevler açısından Air Glass, hava durumu hatırlatıcılarını, program hatırlatıcılarını, konuşma yazılarını, gerçek zamanlı çeviriyi ve yürüyüş ve bisiklet navigasyonunu destekler.

Oppo'nun MariSilicon Y çipi, Bluetooth cihazlarına yüksek kaliteli ses getiriyor

Oppo, gelişmiş N6RF işleme teknolojisini kullanan ve Bluetooth bant genişliğini %50 artıran bir Pro Bluetooth Paketi sunan bir Bluetooth işlemci olan MariSilicon Y çipini piyasaya sürdü. Çip, özel bir NPU'ya sahiptir ve 24 bit/192kHz'de kayıpsız ses iletebilir. Aynı zamanda kararlı ses için dinamik kod hızı uyarlamalı teknolojiye sahiptir.

Oppo, ilk özel görüntüleme NPU'su MariSilicon X'in piyasaya sürülmesinin ardından ikinci şirket içi çipi MariSilicon Y Bluetooth işlemcisini (Stereo Optik Kompresör) piyasaya sürdüğünü duyurdu. MariSilicon Y, Bluetooth bant genişliğini %50 gibi etkileyici bir oranda artıran yepyeni bir Pro Bluetooth Paketi sunar.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }