OPPO’nun kaydırılabilir kapaklı ekranlı yeni cihazına dair bilgiler geldi. İşte, OPPO Find N2 Flip özellikleri, tasarımı ve fiyatı…

Geçen Aralık ayında Oppo, Oppo Find N'nin piyasaya sürülmesiyle katlanabilir telefon pazarına girdi. Bir yıl sonra, şirket şimdi halefi olan Oppo Find N2'yi piyasaya süreceğini onayladı. Bu cihaza ayrıca Oppo Find N2 Flip adlı başka bir katlanabilir telefonun eşlik ettiği de ortaya çıktı.

Yaklaşan Oppo Find N2 Flip, şirketin ilk kapaklı katlanabilir akıllı telefonu olacak. Dünyanın en çok satan katlanabilir telefon serisi Samsung Galaxy Z Flip ile rekabet edecek.

Resmi duyurusu öncesinde bu cihaz hakkında bilinen her şeye bir göz atalım.

Oppo Find N2 Flip Lansman Tarihi

Oppo Find N2 Flip'in 15 Aralık'ta (Perşembe) Çin'de piyasaya sürülmesi planlanıyor. Oppo Inno Day 2022 konferansının ikinci gününde Oppo Find N2 ile birlikte duyurulacak.

Açılış konuşması 16:00 GMT+8'de başlayacak. Weibo'da ve Çin'in önde gelen video akış platformlarında canlı olarak yayınlanacak.

Akıllı telefonun daha sonra küresel pazarlarda piyasaya sürüleceği de söyleniyor. Ancak şirket bunu henüz doğrulamadı.

Oppo Find N2 Flip Tasarımı

Oppo Find N2 Flip, kapaklı katlanabilir bir akıllı telefon. Başka bir deyişle, dahili ana ekranı içe doğru dikey olarak katlanır. Bu bilgilere dayanarak, cihazın Samsung Galaxy Z Flip 4 ve Motorola Razr 2022'den daha büyük bir kapak ekranına sahip olmasını bekleyebiliriz. Harici ekran, kameraların sağ tarafında dikey olarak yerleştirilecek.

Son olarak telefon, ince düz bir çerçeveye ve kavisli arka panellere sahip olacak.

Oppo Find N2 Flip Özellikleri

Oppo Find N2 Flip, FHD+ (2520 x 1080 piksel) çözünürlüğe sahip 6,8 inç Samsung E6 katlanabilir AMOLED ekranla gelecek. Dikey OLED kapak ekranı ise 3,26 inç boyutunda olacak.

Kaputun altında, ahize bir MediaTek Dimensity 9000 Plus işlemciye ev sahipliği yapacak. Bu yonga seti, 12 GB'a kadar RAM ve 512 GB depolama ile eşleştirilecek.

Akıllı telefon arkada çift kamera sistemi kullanacak. Kurulum, 50MP Sony IMX890 birincil sensör ve 8MP Sony IMX355 ultra geniş üniteden oluşacak. Ayrıca 32MP Sony IMX709 ön kamera ve yana monte edilmiş bir parmak izi sensörü ile gelecek.

Telefon, Android 13 tabanlı ColorOS 13'ü başlatacak. 4.300mAh pilden enerji çekecek ve 44W hızlı kablolu şarj desteği taşıyacak.

Son olarak, cihaz siyah, beyaz ve yeşil renk seçenekleriyle satışa sunulacak.

Oppo Find N2 Flip Fiyat

Orijinal Oppo Find N 1.104 dolardan satışa sunulmuştu. Öte yandan Oppo Find N2, dikey olarak katlanan kapaklı bir akıllı telefon. Bu tür katlanabilirler genellikle tablete dönüşenlerden daha ucuzdur.

Bu nedenle Oppo Find N2, piyasaya sürüldüğünde Oppo Find N'den daha uygun fiyatlı olacak.

Editör: Didem Bektaş