OPPO Reno 10 serisi yakında görücüye çıkacak. Lansmandan önce cihazların tasarım görüntüleri internete sızdı. İşte o detaylar!

Çinli akıllı telefon üreticisi OPPO, muhtemelen Mayıs 2023'te Reno 10 serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ünlü ihbarcı Digital Chat Station, yaklaşan seri hakkında bir kez daha değerli bilgiler sızdırdı. Kaynak; kısa süre önce Reno 10 serisinin bir parçası olması beklenen iki telefonun şemalarını paylaştı.

İlk cihaz 6,7 inç büyüklüğünde 2412 x 1080 piksel Full HD+ çözünürlüğe sahipken, ikinci cihaz 6,74 inç büyüklüğünde ve 2772 x 1240 piksel Full HD+ çözünürlüklü ekrana sahip. Her iki telefon da kavisli kenarlara ve merkezi olarak konumlandırılmış bir delikli OLED panellere sahiptir.

İki telefon da benzer bir arka tasarıma sahip, üç kamerayı barındıran eliptik şekilli bir kamera modülü ve hap şeklindeki bir LED flaş. İlginç bir şekilde, her iki cihazda da bir MariSilicon X çipi bulunuyor, bu da onların vanilya OPPO Reno 10 yerine OPPO Reno 10 Pro modelleri olabileceğini ima ediyor.

Her iki telefonun arka tasarımları arasında büyük bir fark var. İlk cihazda 2x optik yakınlaştırmalı bir telefoto kamera bulunurken, ikincisinde periskop yakınlaştırma bulunuyor. Bu telefonlar sonunda piyasada sırasıyla Reno 10 Pro ve 10 Pro+ olarak piyasaya sürülebilir.

İlk modelin Dimensity 8200 yonga setine sahip olabileceğine, diğerinin ise Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setine sahip olabileceğine dair söylentiler var. Ancak bu detaylar henüz doğrulanmadı.