Çin pazarında yakında Oppo Reno 9 serisi piyasaya çıkacak. Reno 9 serisine dair önemli detaylar gelmeye devam ediyor.

Bu yılın başlarında OPPO, Çin'de Reno 8 serisi akıllı telefonlarını tanıttı. Seride Reno 8, Reno 8 Pro ve Reno 8 Pro+ gibi üç telefon yer alıyor. Bu telefonlar sırasıyla Dimensity 1300, Snapdragon 7 Gen 1 ve Dimensity 8100 Max yonga setleri tarafından desteklenmektedir. Çinli üreticinin şu anda Çin pazarı için Reno 9 serisi akıllı telefonlar üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Güvenilir bilgi veren Digital Chat Station adlı kaynak, OPPO Reno 9 serisinin işlemcisi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

OPPO RENO 9 SERİSİNİN İŞLEMCİLERİ BELLİ OLDU

Oppo Reno 8 Pro, yeni Snapdragon 7 Gen 1 mobil platformuyla donatılmış olarak gelirken, muhtemelen Oppo Reno 9 Pro olarak adlandırılması muhtemel halefi ise daha yeni bir cihaz olmasına rağmen daha eski bir işlemci olan Snapdragon 778G işlemcisini barındıracak.

Oppo Reno 9 Pro işlemcisi eski bir model olsa da, bunun bir yükseltme alacağı da iddia ediliyor. Şu anda, yalnızca Çin'de bulunan Reno 8 Pro ve Xiaomi CIVI 2, Snapdragon 7 Gen 1 mobil platformundan güç alan tek telefonlar. OPPO'nun Reno 9 Pro için neden

Reno 9 Pro, eski çipe sahip olacak şekilde bahşiş bırakılsa da, bilgi sahibi bunun bir "yükseltme" olacağını iddia etti. Şu anda, yalnızca Çin'de bulunan Reno 8 Pro ve Xiaomi CIVI 2, Snapdragon 7 Gen 1 mobil platformundan güç alan tek telefonlar. OPPO'nun Reno 9 Pro için neden Snapdragon 778G işlemcisini tercih etmiş olabileceği açık değil.

Daha önce, Reno 9 serisinin 4.500 mAh bataryaya sahip olacağı açıklanmıştı. Akıllı telefon serisi, Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi'nin yeni şarj protokolü UFSC (Evrensel Hızlı Şarj Spesifikasyonu) desteğiyle gelecek.

Oppo Reno 9 serisi cihazların Snapdragon 7 ve Dimensity 8 çipleri ile donatılması bekleniyor. Reno 9 serisinin “Her Şey Kırmızı” olarak adlandırılan kırmızı bir renk seçeneğiyle gelmesi de kesinleşti. Bu modeller Çin’de yıl sonu piyasaya sürülecek. Avrupa ve Türkiye’ye gelme ihtimali doğduğunda, sizlerle paylaşacağız.

Editör: Didem Bektaş