Ordu'da Kadın Balıkçılar Eşlerine Yardım Ediyor

Abone Ol

Av yasağı kalktı. Ordu'nun kadın balıkçıları, eşlerine yardıma geliyor...

Sabahın ilk saatlerinde kıyıdaki yerlerini alan kadın balıkçılar, denizin serin sularına ağ atıyor. Ordu'nun Perşembe ilçesindeki kadınlar, her sene olduğu gibi yine eşlerine yardıma gitti.

Yıllardır karı-koca bu mesleği devam ettiriyorlar. 70 yıldır süregelen gelenekle birlikte Ordulu kadınlar, ev ekonomisine katkıda bulunurken zorluklara ailecek göğüs geriyor.

Ordu'nun ilk kadın balıkçı köyü olarak bilinen Perşembe ilçesine bağlı Okçulu Mahallesi'nde bu yıl 25 kadın balıkçı iş başı yaptı. Kendilerine ait bir barınak olsa daha rahat çalışabileceklerini söylüyorlar.

Okçulu Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Murat Yar, eşinin yıllardır kendisine yardım ettiğini belirtti. Maddi durumdan ötürü gemici alamayan balıkçılar, eşleriyle birlikte omuz omuza çalışıyor. Geliri tamamen denizden gelen balıkçılar arasında Ayşe Yar ve Sabire Yar'ın denizdeki bu görüntüleri görmeye değer.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }