Geçmişten günümüze özellikle soğuk havalarda tüketilmesi önerilen kuru incir, yaz mevsiminden hazırlıkları yapılan soğuk hava depolarında muhafaza edilirler. Yıl içerisinde kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda bu depolardan satışa çıkan kuru incirler, bulunduğu bölgede kendi bahçesinde üretim yapan firmalar tarafından temin edilir. Sağlık açısından kontrolleri yapılan ve tüketilmesinde herhangi bir mahsuru bulunmayan bu incirler, organik bir şekilde alıcısına ulaştırılır.

Kuru incirlerin, girmiş oldukları işlemlerde ya da muhafaza edilmelerinde kesinlikle kimyasal maddeler ile teması söz konusu olamaz. Soğuk hava depolarında dışarıdan gelebilecek etkenlere karşı özel muhafaza kutularına yerleştirilir ve düzenleme işlemi yapılır. Müşteriler, ihtiyaçları doğrultusunda diledikleri kadar bu kuru incir toptan satın al işlemlerini gerçekleştirebilirler.

 
Kuru İncir Faydaları


Kuru incir lezzetli olmasının yanı sıra sağlık açısından da insan vücuduna birçok faydayı sağlayan besindir. Kuru incir içerisinde barındırdığı birçok vitamin sayesinde insan sağlığını düzenler ve hastalıklara karşı direnç kazandırır. Kuru incirin genellikle kabızlık sorunlarında, sindirim rahatsızlıklarında, tansiyon hastalarında, diyabet hastalarının tedavi süresince etkilidir.

Ayrıca kalp ve damar rahatsızlığı olan kişilerde tüketiminin fazla olduğu söylenebilir. Ayrıca cilt yenilemede de etkisinin olduğu bilinmektedir. Organik ve doğal kuru incirlere Fuys adresinden ulaşabilirsiniz. Kuru incir paket ve avantajlarını inceledikten sonra siparişinizi kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

Kuru İncir Kürü Nasıl Yapılır?


Kuru inciri sade olarak tüketmek istemeyenler, genellikle kürünü yaparak tüketmeyi tercih edebiliyorlar. Kuru incir kadar tüketilmesi sağlıklı olan bu kür,  kuru incirin kaynayan klorsuz suya ilave edilmesi ile hazır hale gelir. Ortalama 8-9adet kuru incirin karışımı ile ortaya çıkan bu kürün,7- 8 dakika ağzı kapalı bir şekilde kaynatılması yeterli olacaktır. Ilımaya bırakılan kaynamış incirler, dokunabilir kıvama geldikten sonra süzgeç yardımı ile süzme işlemi gerçekleştirilir.

Süzülen incir suları, kişinin isteğine bağlı olarak iki ya da üç parçaya bölünür. İncir kürünün uzman hekimler tarafından düzenli olarak yemekten önce aç karnına tüketilmesi önerilir. İncir kürü için satın alınan incirlerin mutlaka organik ve herhangi bir katkı maddesi içermemesine dikkat edilmelidir. İncir kürü için sağlıklı incir paketlerini Fuys sitesinden satın alabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim