Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon’da yükseköğrenim gören Filistin ve Gazzeli öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Aileleri, yakınları Filistin’de olan ve ailelerinden ve yakınlarından bir kısmı şehit olan öğrencilere moral vermek amacıyla düzenlenen etkinlikten dolayı Filistinli öğrenciler, Başkan Genç’e teşekkür etti.

Genç, Filistinli öğrencilerin istek ve taleplerini tek tek not aldırarak en kısa zamanda karşılanması için gayret edeceğini aktardı. Ortahisar Belediyesi ile Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği etkinliğe AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, AK Parti Ortahisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm İmamoğlu ile çok sayıda Filistinli öğrenci katıldı. Programda Gazze’de şehit olanlar için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

“FİLİSTİN ÖZGÜR OLACAK”

Öğrencilere hitap eden Başkan Genç, Filistinli öğrencilerin acılarını ve hüzünlerini paylaştığını ifade ederek şöyle konuştu: “Regaip Kandili dolayısıyla bazı arkadaşlarımız oruç tutuyor. Allah oruçlarını kabul etsin, gecemiz mübarek olsun. Tabi aynı duyguları taşıyoruz. Aynı hüznü yaşıyoruz ama en azından bu duygularımızla beraber bir arada olmamız güzeldir. Bir ve beraber olduğumuz zaman daha güçlü oluruz, daha güçlü, daha kuvvetli bir ses çıkar. Burada Muhammed kardeşimizin Kur’an tilavetinde okuduğu ayet şehitlerimizle ilgilidir. Yani o ayet Yüce Rabbimizin müjdelediği Filistin’deki 22 bini aşkın şehitlerimizle ilgilidir. O kardeşlerimiz bizlerle beraberdir. Hatta o kardeşlerimiz bu mücadelemizin içerisindedir. Biz onları göremiyoruz sadece. Onlar bu mücadeleyi Allah adına yaptığı için bütün teknolojik silahları getirseler bile İsrail başarılı olamayacaktır. Hak batıla galebe çalacaktır ve hak kazanacaktır. Ve inşallah Filistin özgür olacak.”

“FİLİSTİNLİLER KUDÜS’ÜN SAVUNUCULARIDIR”

İsrail, Filistin çatışmasının o toprakların işgal edilmeye başlandığı 1938 yılından itibaren başladığına vurgu yapan Başkan Genç, “Bu savaşı emperyal güçler ve uluslararası medya sanki Hamas’ın hareketiyle başladığı şeklinde bir algı oluşturuyorlar. Oysaki, Filistin 1938’ten beri tutsak altında, esaret altında… Hürriyetinden mahrum olmuş, mağdur olmuş kardeşlerimiz. Ancak, ne mutlu oradaki Müslüman kardeşlerimize ki, onlar Kudüs’ün savunucuları olarak Peygamberimizin müjdesine mazhar olmuşlardır.

Yani hepimiz Müslümanız. Hepimizin derecesi Allah’a karşı takvadadır. Ama Kudüs’ün etrafındaki Müslümanlar için Peygamber Efendimizin bir müjdesi vardır. Allah’ın muhafaza ettiği o toprakları muhafazası ve müdafaasından dolayı Peygamberimiz oradaki kardeşlerimizi kutlamıştır. Onun için bizler için de çok özelsiniz. Bu zor zamanları beraber geçiriyoruz. Bizim şehrimizdeki kardeşlerimiz olarak sizlerle beraber olmak, sorunlarınızı paylaşmak, ailelerinizle irtibatta olmak bizim için bir görevdir. İslâmi ve insani bir görevdir. O nedenle belki zaman zaman bir araya geleceğiz.” diye konuştu.

“O TOPRAKLARI SİZLER GÜZELLEŞTİRECEKSİNİZ”

Filistinlilerin mücadelesinin başarıya ulaşacağını ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulacağını kaydeden Başkan Genç, “Orada başta Hamas’ın olmak üzere mücahitlerin mücadelesi bütün Müslümanların da desteğiyle beraber inşallah zafere ulaşacaktır. Buna ben yürekten inanıyorum. Şöyle söyleniyor. Başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinden söz ediliyor. Ben bunu kabul etmiyorum. Başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti olmalı. İnşallah Yüce Allah bize o günleri görmeyi nasip eder. Allah yardımcımız olsun. İnşallah burada yükseköğrenim gören kardeşlerimiz tahsillerini tamamlayarak gidip o topraklara sahip çıkıp, o toprakları güzelleştirecekler Bu sizlerin görevi. Yüce Allah bunu nasip etsin inşallah.” şeklinde konuştu.

“FİLİSTİN İNSANLIĞIN ORTAK DAVASI HALİNE GELDİ”

Trabzon Kadıralak Yaylası Turizm Haftası'nda ziyaretçi akınına uğradı Trabzon Kadıralak Yaylası Turizm Haftası'nda ziyaretçi akınına uğradı

Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Abdulkadir Yılmaz ise yaptığı konuşmada, “Filistinli öğrencilerimize vermiş olduğu maddi ve manevi destek için belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. 7 Ekim’den bugüne kadar sürdürülen savaşta Filistin konusundaki duyarlılığı ve hassasiyeti en üst noktaya taşıdığı için Sayın Başkanımıza müteşekkiriz. Gazze’de sürdürülen direnişin dünyanın farklı ülkelerinde çeşitli uyanışlara vesile olacağını inanıyoruz. Zaten bunun işaretlerini de görmeye başladık. Güney Afrika Cumhuriyeti, Lahey’de İsrail’e açtığı soykırım davasıyla bir kez daha gördük ki, Filistin davası bütün insanlığın ortak davası haline geldi.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber TS