ruhsatlandırma süreçlerinin tamamlanmasının ardından yeniden kapılarını ziyaretçilere açtı. Tarihi Zağnos ve Tabakhane vadileri arasında yer alan park, farklı kuş türleriyle ziyaretçilerine doğayla iç içe bir deneyim sunuyor.

TAHSİS VE RUHSAT SÜRECİ TAMAMLANDI
2023 yılında hizmete açılan Kuş Parkı'nda daha sonra ruhsatlandırma ve mülkiyet kaynaklı sorunlar ortaya çıktı. Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararları doğrultusunda yürütülen çalışmalar sonucunda parkın mülkiyet süreci çözüme kavuşturuldu.
TOKİ'de bulunan tahsis hakkı Ortahisar Belediyesi'ne devredilirken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden gerekli hayvanat bahçesi ruhsatı da alındı. Böylece park yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
27 FARKLI KUŞ TÜRÜ YER ALIYOR
Kuş Parkı'nda tavus kuşu, sultan papağanı, Amazon papağanı, Çin kazı, mandarin ördeği, alaca baykuş, kızıl şahin, atmaca, zebra ispinozu, delice doğan ve gümüş sülün gibi toplam 27 farklı kuş türü bulunuyor.
Parkta ayrıca farklı kuş türlerine ait yumurtalar da sergileniyor. Özellikle çocukların ilgi gösterdiği alan, ziyaretçilere kuşların yaşam dünyasını yakından tanıma fırsatı sunuyor.
ZİYARETÇİLERDEN YOĞUN İLGİ
Kuş Parkı'nı ziyaret eden vatandaşlar, parkın Trabzon için önemli bir turizm ve sosyal yaşam alanı olduğunu belirtti.
Ziyaretçiler, farklı kuş türlerini yakından görme imkanı bulduklarını ifade ederken, çocukların da doğa ve yaban hayatını tanıması açısından parkın önemli bir kazanım olduğunu dile getirdi.
HER GÜN ZİYARETE AÇIK
Kuş Parkı'nda bilet satışları her gün 10.00 ile 19.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor. Park ise 19.30'a kadar ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor.
Kuş Parkı, hemen yanında bulunan Trabzon Akvaryum ile birlikte yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olmayı hedefliyor.
BAŞKAN KAYA'DAN DAVET
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Kuş Parkı'nın Trabzon'un turizm çeşitliliğine katkı sunduğunu belirterek vatandaşları ve kente gelen misafirleri parka davet etti.
Kaya, parkın özellikle çocukların doğayla bağ kurmasına katkı sağladığını ifade ederek, yaban hayatını tanıtan bu tür projelere önem vermeye devam edeceklerini söyledi.





