Ortahisar Belediyesi'nde toplu sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. Bugun yapılan görüşmeye birlikte Orbel'de görevli  evli ve 2 çocuklu bir çalışanın maaşı 13 bin 500 TL oldu.
Kararı işçiler Hizmet İş Sendikası Başkanı İsmail Kaplan'ın mesajı ile öğrendi. Kaplan, Orbel'de çalışan işçilere gönderdiği kısa mesajda "Kıymetli mesai arkadaşım, ORBEL A.Ş. ile yapmış olduğumuz toplu sözleşme gereğince evli 2 çocuklu bir çalışanımızın maaşı  13.500 ,00 TL olmuştur. Ayrıca maaşın dışında Haziran ve Aralık aylarında 15'er günlük toplam  30 gün ikramiye alınacaktır. Zamlı maaşlar bu ay uygulanacaktır. Emeğe alın terine göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı Belediye Başkanımız Av Ahmet Metin GENÇ'e teşekkür ederiz. Üyelerimize hayırlı olsun"  ifadelerini kullandı.

Öte yandan bugün Orbel için Ortahisar Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri belediye meclisinde de gündem olmuştu.

Mecliste söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, idarenin önerdiği rakamın piyasa değerlerini tutmadığını söylemişti

Bu konuyla ilgili Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e işçilerinin yevmiyelerini 500 TL, aylık maaşlarını 15 bin TL olması gerektiğini öneren Şahin, “ORBEL’den işçiler arıyorlar. 1 aya yakın sözleşme çalışmalarınız başladı. Her halde bugün nihayete erecek. Sizin verdiğiniz ile piyasa değerleri tutmuyor En son 13 bin TL sayın Başkan şu anda yevmiye 330 lira, bu da 9 bin küsür lira oluyor. Başkan bundan önce yüzde 65 verirdi. En azından bunu enflasyon oranında verse bile yevmiye 500 TL olsa maaşlarımız 15 bin TL olur. Böyle bir talepleri var. Bizi de epeyden beri yüz yüze bakıyoruz, bizi de kırmazsınız.. Bunların maaşlarına 500 lira yevmiyelerini 30 günde 15 bin tL yaparsınız diye düşünüyorum” ifadelerini kullanmıştı. 

Bunun üzerine başkan genç de “Enflasyon, altında mutlaka kalmayacak. Onun üzerindeki kısmımız, şu an hal ve şartlar imkan kabiliyetine göre değerlendirip en iyi sonuca varacağız” demişti.

Editör: Haber TS