Osmaniye’nin Merkez ilçesine bağlı Çardak Köyü’nde bulunan Farabi Anadolu Lisesi’nde korku dolu anlar yaşandı. Okul bahçesinde öğretmen M.B., aralarında daha önceden husumet bulunduğu belirtilen A.B. tarafından silahla vurularak ağır yaralandı.
Olayın ardından bölgeye sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edilirken, şüpheli kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
OLAY OKUL BAHÇESİNDE MEYDANA GELDİ
Olay, 28 Eylül 2026 tarihinde saat 12.45 sıralarında Farabi Anadolu Lisesi’nin bahçesinde meydana geldi.
Edinilen bilgilere göre öğretmen M.B. ile A.B. arasında daha önceden husumet bulunuyordu. İkilinin okul bahçesinde karşılaşmasının ardından A.B.’nin ruhsatsız tabancayla öğretmen M.B.’ye ateş ettiği belirtildi.
Silah seslerinin duyulması üzerine okul çevresinde hareketlilik yaşanırken, ihbar üzerine bölgeye polis, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri yönlendirildi.

ÖĞRETMENİN DURUMU AĞIR
Saldırıda ağır yaralanan öğretmen M.B.’ye ilk müdahale olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapıldı.
M.B., daha sonra ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Osmaniye Valiliği tarafından yapılan açıklamada öğretmenin hastanedeki tedavisinin devam ettiği ve sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.
ŞÜPHELİ KISA SÜREDE YAKALANDI
Olayın ardından güvenlik güçleri şüpheli A.B.’nin yakalanması için çalışma başlattı.
Yürütülen çalışmalar sonucunda A.B., olayda kullanıldığı değerlendirilen ruhsatsız tabancayla birlikte kısa sürede yakalandı.
Şüpheli gözaltına alınarak işlemleri için ilgili birime götürüldü.

ÖĞRENCİLER OLAYDAN ZARAR GÖRMEDİ
Saldırının okul bahçesinde meydana gelmesi nedeniyle öğrencilerin durumu da merak konusu oldu.
Olay sırasında okulda bulunan öğrencilerin herhangi bir zarar görmediği öğrenildi.
Güvenlik ekipleri okul ve çevresinde gerekli tedbirleri alırken, olayın meydana gelişine ilişkin incelemeler devam ediyor.
ADLİ SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Osmaniye Valiliği tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili adli tahkikatın sürdüğü belirtildi.
Güvenlik birimlerinin olayın tüm yönlerinin ortaya çıkarılması için çalışmalarına devam ettiği bildirildi.




