Başkan Atmaca, kulübün yıllık ortalama 2 milyon geliri olduğunu, sadece yapılacak 17 deplasmanın maliyetinin 3.5 milyon lira civarında olduğunu belirtti. Cebinden para harcayarak bu günlere kadar geldiklerini belirten Başkan Atmaca, “Bu kulübe çocuklarımın rızkını değil geleceğini verdim’ dedi.

KİM PARA YİYOR DİYORSA ALLAH CEZASINI VERSİN

Yomrasonhaber'e konuşan Başkan Atmaca, “Ben Yomraspor’a çoluk çocuğumun rızkını değil, geleceğini verdim. Bu kadar net söylüyorum. Bir kulübün yıllık 2 milyon geliri olacak, ben minimum 5-6 milyon harcayacağım. Biz 50 Bin lira peşin veririz. maç başı 1.500 yazarız. Böyle bir döngü yaparak gidiyorum. Adam bugün Yomraspor’u verecektik bilmem ne yapacaktık falan, bi stoper 750 bin lira. Bakın diğer kulüplere kaç paralara transferler yapıyorlar. Bu kadar minimum gitmemize rağmen bu takımın maliyeti 5 milyonun altında değil. Böyle bir gideri olan kulübün hala birileri çıkıp da burada yönetim başkan para yiyor diyorsa allah onların cezasını versin.

KREDİ ÇEKİP KULUBÜ HARCAYACAKSIN…

Şunu söylüyorum, bu kulüp Yomraspor’da Yomra’da  devam etmesi durumunda eğer ben dostum, arkadaşım deyip de birine vermek, onu kandırmaktır, net bunların başka çaresi yok. Bugün 2 milyon geliri olan bir kulübe her sene 5-6 milyon harcayacak nereden harcıyacak. Belediye yok, siyasetçi yok, STK yok. Yok oğlu yok nereden harcayacaksın, cebinden harcayacaksın. Gideceksin kredi  çekeceksin vereceksin. Oradakiler de seni eleştirecek. Yazıklar olsun. Bu sektörde 3 yılda  buradayım. Gitmediğim il kalmadı. Ben gelene kadar bir çok takımda bir sürü başkan değişmiş. Neden değişmiş, göremiyor önünü… Ver ver ver..  Bahsettiğim diğer kulüplerin içinde belediyesi, STK’sı, seyircisi geliri en az 2-3 milyon. Ekstradan federasyondan iddanın gelirinden farklı en az 3-4 milyon geliri olup da batan bırakan bir çok insan var.  Bakın bizim gurupta 3 sene 4 sene başkanlık yapan 10 tane kulüp bulsunlar? Hesap ortada yani…

ÖZER HURMACI VE SADİ TEKELİOĞLU İLE SATIŞ GÖRÜŞMELERİ... 

Satış süreci ile alakalı, biz Özer Hurmacı, Sadi Tekelioğlu’na 4.5 milyon TL teklif sunduk. Ben kulübe 6 milyonun üstünde para harcamışım. SSK vergi borcu 1 milyon civarında. sonuç itibariyle çocuğumun arabasını ipotek yaptırmışım. Kendimin ve çocuğumun arabası SKK’ya ipotek yaptırdım. Bu borç benimle alakalı bir borç değildi ama biz bunu aldık gocunmuyoruz. Herkes haddini bilmezse  o zaman bende farklı şeyler konuşurum. Benim kimseden korkum çekinmem yok. Bunlarla beraber benim bu kulübe harcadığım para 7 milyon küsür. Buna rağmen ben 4.5 milyon lira fiyat sunduk. Yapılması gerekeni yine yapacağım orada. Adamlar gelsinler bana. Tekrar bir daha konuşacağım onlarla. Şu an net belli bir şey yok. Ne yapacağımız da belli değil. Ben Sadi hocaya şunu söyledim, “Senin avukatın bu süreci daha iyi biliyor. Dernekler yasası kaldırıldı. Şirketleşme oluyor. Bunun devir işleri nasıl olacak kimse bilmiyor yeni olduğu için. Avukat daha iyi bilir. “. Biz tüzük değişikliği ile birikte kulübü şirket yapacağız.  Herhangi net bir şey yok. Biz teklifimizi yaptık. Satıldı satılmadı önümüzdeki günlerde belli olacak. Onlar tamam diyor. Ama bir çok belirsizlik var. Bür sürü sıkıntılı süreç var.  Bir kaç gün daha bekliyoruz. Bu sistem yeni çıktığı için kimse bilmiyor.

2 MİLYON GELİRLE BU TAKIM YÜRÜMEZ

Yomra’da da bürokrasi ile görüşmelerimiz olacak. 50-100-200 bin liralarla bu iş dönmez. Bana 2 milyon taahhüt ederlerse devam ederiz. Onun haricinde kulübe satamamam durumunda temlik koyarım. Bunu yapmayacağım. Bize böyle bir talep girerlerse devam ederiz. Siz devretmeye de hazırız. Beni zihinsel, bedelsel, ekonomiksel olarak beni her türlü yıldırdı. Benim kulübe yaptığım maddi manevi hizmeti bu güne kadar kim yapmış. Bizim başlağımız süreçle bugün arasında %300-400 fark var. Şu anda bir deplasmanın, konaklama, yeme içme, yol masrafları 100 bin lira. Burada galip geldin, çocukların pirimleri yok, maçbaşları yok. Mesela Edirne’ye maça gidiyorsunuz, galip geliyorsunuz, geri dönüyorsunuz. Bugün 2 bin lira minimum maç başı veriyorsunuz. Toplamda 36 binlira. Konaklama yeme içme seyahat 100 bin lira. Bi de pirim verdiğiniz zaman ortalama 200 bin lira. Yani taban maliyet 200 bin lira  Gel şimdi 200 bin ile 500 bin ile bu kulüp yürüyecek.  2 milyon geliri var yani bu kulübün.  17 tane deplasman var.  3.4 milyon lira.  5 milyon taban fiyat  diyoruz belki bu sene 7-8 milyon olacak. 2 milyon gelirle bu olmaz.

BÜTÜN PARAMIZI KULÜBE VERDİĞİMİZ İÇİN Mİ BUNLAR OLUYOR

Göreve geldiğimizin ikinci yılında 4 tane siyasi partiyi ve STK’ları ziyaret ettik. Hepsine bize 2 tane adam verin dedik. Bir yöneticinin maliyeti 50 bin lira. 50 bin lira verecek. Biz ede reklam bulacak.  Bize bir tane adam bulamadılar. 4 tane parti bize bir tane yönetici bulamadılar. Sadece Başkan Mustafa Bıyık bize 3 kişi verdi. Biri kabul etmedi,  Biri kriterleri yerine getirdi, ikincisi  öyle böyle… Ne yapmamız lazım. Bakın Yomraspor gerçekten siyasetin üstünde bir kurumdur. Öyle sağdan soldan üstten aşağıdan konuşmaya gerek yok. Ben Yomraspor’a elimden gelen her şeyin fazlasını yaptığımı düşünüyorum.  Oradaki insanların da beni eleştirip, benimle ilgili sorunları var acaba varsa neden olduğunu da bilmiyorum.  Yani biz bütün paralarımızı bu kulübe verdiğimiz için mi bunlar yapılıyor anlamıyorum. Bizde ne şevk, ne heyecan, ne de moral kalmadı.