Kripto para piyasasında yaşanan sıkışık durumun adım adım sonuna yaklaşıyor olabiliriz. Bu durumun altcoin’leri de etkilemesi bekleniyor ve yakın zamanda yukarı ya da aşağı yönlü bir kırılma olabileceği düşünülüyor. Peki, piyasa değeri bakımından 22. sırada yer alan Chainlink’te (LINK) son durum ne, analistler ne düşünüyor?

LINK Son Durum

Analistlerin yorumlarına göre kripto para piyasaları Nvidia kazançlarının etkisiyle yükselirken, Bitcoin fiyatı 26.819 dolara kadar ulaştı. Bu durum, Chainlink (LINK) gibi altcoinlerin de değerlenmesini sağladı. Chainlink fiyatı, 23 Ağustos günü %8’lik bir artış kaydetti.

Bir kripto para haber sitesi olan Bitcoinhaber.net’te de belirtildiği gibi on-chain veriler, Chainlink’in bir fiyat kırılmasına yakın olup olmadığı veya ayıların kazançları tersine çevirip çeviremeyeceği konusunda ipuçları veriyor. Chainlink ekibi tarafından duyurulan ortaklıklar ve ağ entegrasyonları, uzun vadeli yatırımcılar arasında güven yarattı. LINK Ortalama Coin Yaşı’nın 40,3’e ulaşması, uzun vadeli yatırımcılar arasında satış isteğinin azaldığını gösteriyor.

Bunlara ek olarak LINK yatırımcıları, piyasadaki genel negatif havaya rağmen, 6,80 doların bir fırsat seviyesi olabileceği ifade ediliyor. Ayrıca boğaların bu seviyede baskın çıkması LINK fiyatının 10 dolara kadar yükselmesini sağlayabilir. Bununla birlikte yapılan açıklamalara göre ayılar, Bitcoin’in olası düşüşünü fırsata çevirmek için 6 dolar altında kapanışlara odaklanabilirler. Başarılı olurlarsa, fiyat 5 dolara kadar düşebilir.

Chainlink (LINK) Nedir?

Chainlink (LINK), blockchain teknolojisi üzerine kurulmuş bir kripto para birimidir. Chainlink, akıllı sözleşmelerin gerçek dünya verileriyle etkileşim kurmasına olanak tanır. Akıllı sözleşmeler, programlanabilir ve otomatik işlem yürütebilen dijital sözleşmelerdir. Ancak bu sözleşmelerin gerçek dünya verilerine erişmesi gerektiğinde, güvenilir bir veri kaynağına ihtiyaç duyarlar. İşte burada Chainlink devreye girer.

Chainlink, "oracle" olarak adlandırılan veri kaynaklarına bağlantı sağlar. Oracle'lar, blockchain üzerindeki akıllı sözleşmelerin gerçek dünya verilerine erişmelerine yardımcı olan ara katmandır. Chainlink, birden fazla oracle'ı kullanarak verilerin güvenilirliğini artırır ve verilerin manipüle edilmesini engellemeye çalışır.

LINK, Chainlink ağında kullanılan token'dır. Chainlink ağında yapılan işlemler için ödeme yapmak, veri sağlayıcılarına ve node işletenlere teşvik sağlamak ve ağın güvenliğini artırmak amacıyla LINK tokenleri kullanılır.