Çağın bize kattığı yeniliklerle beraber, kullanıcılar gün içerisindeki vakitlerinin neredeyse birçoğunu sosyal medya platformları içerisinde geçirmektedir. Sosyal mecraları aktif olarak kullanan ve asla sıkılmayan sonsuz bir kitle bulunurken, bu kitlenin dikkatini çekebilmekte göründüğü kadar kolay değildir. Bu platformların dilini ezberleyen, paylaşım dinamiklerini bilen ve trendleri ilk öğrenen yeni nesil kullanıcıların klişe içeriklerle dikkatini çekmek zordur. Öte yandan sosyal mecraların bu kadar geniş bir kitleyi bir araya toplamasından faydalanan işletmeler, markalar ve firmalar bulunmaktadır. Sosyal medya içerisinde herhangi bir varlığı bulunmayan firmalar, hedef kitlelerinin kendilerine ulaşamamaları halinde olumsuz bir izlenim yaratmaktadır.

Bir markanın sosyal medya yönetimi için mutlaka profesyonel bir hizmet alması gerekmektedir. Çünkü markaları yanılgıya uğratan en büyük sebep, bireysel hesaplar ve kurumsal hesaplar arasında bir fark olmadığını düşünmeleridir. Ancak kurumsal hesaplar, çok daha fazla strateji ve dikkat gerektirmektedir. Kurumsal hesapların hedef kitlelerini analiz etmeleri, içerik takvimlerini oluşturmaları, stratejiler belirlemeli ve rakiplerinin hamlelerini bilerek onlardan önce davranmaları gerekmektedir. Bunu da ancak profesyonel sosyal medya yönetimi sağlayan ajanslar başarabilmektedir. Sosyal medya yönetimi tamamen analizlere ve pazarlama taktiklerine bağlı olarak ilerlemektedir.

Markanın pazardaki rakiplerini tanımak, onların neler yaptığını gözlemlemek ve onlardan önce hareket etmek, potansiyel müşteriye ilk ulaşan kişi olmanın yollarından biridir. Markanın itibarını oturtacak, değerlerini belirtecek, misyon ve vizyonunu yansıtacak nitelikte içerik stratejileri uygulayarak, hedef kitleye karşı bunu sergilemek en doğrusudur. Kalitesini başarılı bir şekilde aktarmak isteyen firmalar, bunun için hangi aksiyonları almaları gerektiğini iyi bilen, tecrübe ve uzmanlık sahibi olan dijital medya ajansları ile iş birliği kurmaktadır.

Sosyal Medya Yönetimi İçin Önemli 5 Tüyo

●      Özgün İçerikler Hazırlamak: Sosyal medya platformlarında herkesin kullandığı cümleler, sloganlar veya bilgiler paylaşmak zaten etkileşim oranlarını arttıracak değeri görmez. Fakat işin içine özgünlük ve kreatif bakış açısı girdiği zaman, firmalar hedef kitlelerinin gözünde tercih edilir hale gelmektedir. Devamlı aynı rutinlerle ilerleyen bir sosyal medya hesabında, kullanıcılar sıkılacaktır ve paylaşımları dikkate almadan geçecektir. Bu sebeple her paylaşılacak olan içeriğin iyi düşünülmüş olması ve yaratıcı mottolardan oluşması gerekmektedir. Paylaşımlarda marka imajının dışına çıkmamak adına; yazım dili, renk tonları ve yaklaşım diliyle vurgu yapılabilmektedir.

●      Stratejileri Belirlemek: Sosyal medya yönetimi sağlarken, kara düzen ilerlemek firmalara hiçbir fayda getirmeyecektir. Profesyonel bir ajans ile çalışan firmalar, planlı ve programlı hareket edebilecektir. Çünkü sosyal medya ajansı markalar adına; rakip analizi, hedef kitle analizi, markanın başarı hedefleri, etkileşim oranlarını yükseltecek çalışmalar, içerik stratejileri ve içerik yönetimi gibi konuları detaylıca işlemektedir.

●      Zaman Yönetimini Sağlamak: Sosyal medya yönetimi sağlarken aktif olmak ve trendleri takip etmek çok önemlidir. Bu noktada her güzel şeyde olduğu gibi, burada da sabır gerekmektedir. Hızlı sonuç almak adına yanlış hamleler yapılmamalıdır. Belirlenen zaman dilimlerinde düzenli paylaşım sağlamak, bir süre sonra organik etkileşim ve hesap ziyaretlerini yükseltecektir. Çünkü kurumsal hesaplarda kullanıcıları fazla sıkmadan, onların zihinlerinde yer edinmek amaçlanır.

●      Dinamik Olmak: Bireysel hesaplar ve kurumsal hesaplar arasında ciddi farklılıklar olduğu bilinir. Örneğin; bireysel bir hesapta aylarca paylaşımda bulunmazsanız dahi, çevreniz sizi takip etmeye devam edecektir. Fakat kurumsal hesaplarda böyle bir durumla karşılaşıldığında, takipçiler rakip firmalara yönelmektedir. Daima güncel olan kazanır, bu nedenle firmalar gelecek hedeflerine yaklaşmak için profesyonel sosyal medya yönetimi hizmeti almalıdır.

●      Organik Etkileşim Kazanmak: Etkili bir şekilde yönetimi sağlanan kurumsal hesaplar, zaman içerisinde hedef kitlelerine mutlaka ulaşmaktadır. Ancak doğru stratejiler ve planlamalar sağlandığı takdirde bu sonuçlar gözle görülür şekilde ortaya çıkar. Firmalar sosyal medya yönetimi hizmeti almadan önce sahte takipçi gibi işlemlere başvurmuşlar ise, mutlaka iş birliği sağlayacakları ajansa bunu bildirmeliler. Çünkü etkileşim oranları düşürülmüş ve Instagram algoritmalarına negatif olarak yansımış hesaplarda, büyümek bir hayli zordur. Yeni bir hesap kurmak daha mantıklı bir yöntemdir ancak firma bunu istemiyorsa tüm sahte işlemleri temizleyerek ve hesap etkileşim oranlarının zamanla iyileşmesi beklenir.

Creodive Sosyal Medya Yönetimini Nasıl Yapar?

Firmanın ihtiyaçlarını ve alması gereken aksiyonları belirlemekle işe başlar. Marka sosyal medya üzerinde ne elde etmek istiyor? Pazarlama stratejisi mi yoksa marka bilinirliği kazanmayı mı amaçlıyor? sorularının yanıtlarını arar. Sosyal medya platformlarında kurumsal bir imaj, marka tanıtımı ve ürün/hizmet bilgileri gibi detaylar verilebilmektedir. Öte yandan pazarlama stratejileri belirleyerek; firma için kampanya kurguları hazırlanmaktadır. Bu kampanyalar; indirimler, yeni bir ürün lansmanı veya firmanın sunduğu avantajlı seçeneklerden ibaret olabilmektedir. Firma için; hedef kitle analizi, rakip analizi, pazar araştırması ve sosyal medya stratejileri belirleyen Creodive, büyüme hedeflerine uygun adımlarla ilerlemektedir.

Sosyal medya da kullanıcılar üzerinde ciddi etkiler yaratmak ve yeni müşteri kazanımları elde etmek amaçlanır. Doğru bir yönetim biçimiyle kullanıcılara güven duygusu aşılamak ve marka sadakati kurmak önemlidir. Sosyal medya platformlarında marka sadakati oluşan kullanıcıların, markanın adeta birer savunucusu haline geldiğini görmemek imkansızdır. Yorumlarda markayı savunan, ürünlerini ve hizmetlerini savunan, övgülerini dile getiren milyonlarca kullanıcı bulunmaktadır. Her firmanın hayali de böyle bir hedef kitle yaratmaktır. Bunu sağlamak ancak doğru yaklaşımlarla ve kreatif içerik gücüyle mümkün olabilmektedir. Creodive, firmalar için inovatif bakış açısını konuşturan ve kreatif düşüncelerin ışığında ilerleyen profesyonel bir sosyal medya yönetimi ajansıdır.

Creodive Dijital Medya Ajansı İle Dijital Çözümler

Markaların dijitalde var olma ve büyüme hedeflerini yerine getirebilecek tüm hizmetleri sağlayan Creodive, dönüşüm oranları ve ticari başarı öyküleriyle mükemmel bir çözüm ortağıdır. Markalar için dijital dönüşüm kapsamında 360 derece hizmet vermektedir. Sağladığı hizmetler;

●      Web Tasarım

●      Sosyal Medya Yönetimi

●      SEO Ajansı

●      Grafik Tasarım

●      Logo Tasarımı

●      Google Ads Reklamları

●      Sosyal Medya Reklamları

olarak sıralanmaktadır. Markaların hikayesini oluşturan, stratejilerini belirleyen, hedef kitlesini analiz eden ve marka imajını çizen Creodive dijital medya ajansı adeta markaların eşsiz ve benzersiz yönlerini ortaya çıkarmaktadır.

Creodive Ajans Kurucusu Yunus Doğukan Oğlakcı Kimdir?

Creodive Dijital Medya Ajansının Kurucusu olan 'Yunus Doğukan Oğlakcı' , tüm işletmelerin dijitalde gören gözleri ve çıkan sesleri olmak için bu ajansı hayata geçirmiştir. Markalaşma sürecinin çok zorlu bir yokuş olduğunu bilen ve buna uygun stratejiler geliştiren Yunus Doğukan Oğlakcı , dijital dünyaya dair bilgi ve birikimlerini markalara aktararak onların yerine düşünebilme, mikrodan değil makrodan bakabilme yetilerine sahiptir. Trendlerin getirdiği yeni kullanıcı davranışlarına markaların adapte olmasını kolaylaştırarak, işletmelerin dijital çözüm ortağı olmayı hedeflemektedir.

Creodive hayata geçtiğinden bu yana, markaların dijital kimliklerini var etmek için başarılı ve profesyonel bir ekip ruhu yakalamıştır. Bu ekibi titizlikle bir araya getiren Yunus Doğukan Oğlakcı , yeni nesil dijital tasarım ajansı olma basamaklarını hızlıca tırmanmıştır. Ekip lideri olarak seçtiği Art Director 'Esma Elveren' ile beraber birçok markanın dijital başarılarına öncülük etmeye devam etmektedirler. Müşteri ilişkileri, müşterilerle fikir alışverişleri, markaların ihtiyaçları, dijitalde yapılması gereken stratejiler ve hedef kitleye yaklaşım dili vs. gibi birçok kriteri baz alarak, tüm şirketlerin rakiplerinden sıyrılmasını sağlamaktadırlar. Dijitalde marka bilinirliğini oturtmak zorlu bir yolculuk fakat asla imkansız değildir. Bu yolculuğa Creodive ile çıktığınız takdirde Ajans Başkanı 'Yunus Doğukan Oğlakcı' ve marka süreçlerini yöneten Art Director 'Esma Elveren' daima sizler için dijitalin kalbinde yer almaya devam edecektir.