Aile Bakanlığından 5.872 TL Sosyal Yardım! Mart ayından itibaren hak sahibi olan vatandaşların hesaplarına zamlı bir şekilde yatırılıyor. Peki destek ödemeleri ne kadar ve ne zaman yatacak?

Sosyal yardım ödemeleri Ocak ayında %50'ye yakın bir oranda zamlanmıştı. Bu ödemeler Mart ayından itibaren hak sahibi olan vatandaşların hesaplarına zamlı bir şekilde yatırılıyor. Peki destek ödemeleri ne kadar ve ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara sağlamış olduğu sosyal yardımlardan faydalananlar, Ocak ayında memur maaş katsayısına göre destek ödemelerinin zamlanmasının ardından Mart ayından itibaren zamlı ödemelere dair bakanlığın yapacağı açıklamaları büyük bir ilgiyle takip ediyorlar. Bu kapsamda Mart ayının ortalarına doğru peş peşe sosyal yardımlar zamlı bir şekilde hesaplara yatırılırken, bakanlık da sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden konuya ilişkin açıklama yayınlayarak bu konu hakkında bilgi sağlıyor.

2024 Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Ne Kadar?

Gaziantep Avukat Seçiminin Detayları Gaziantep Avukat Seçiminin Detayları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yapmış olduğu açıklamaya göre sosyal ve ekonomik destek ödemesi, Şubat ayında zamlı olarak hak sahibi vatandaşların hesaplarına yatırıldı. Memur maaş katsayısına göre belirlenen zam neticesinde ortaöğretim gören bir çocuk için 3.874 TL olan sosyal ve ekonomik destek ödemesi 5.782 TL'ye yükseldi. Bu ödemeler hakkında detaylı bir açıklamada bulunan Aile Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: “Bu kapsamda çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Şubat ayına ilişkin 872,4 milyon TL SED ödemesi yaptık. Çocukların aile ortamında büyümelerinin toplumsal değerlerin korunmasına vazgeçilmez bir rolü olduğuna inanıyoruz. Aile odaklı sosyal hizmet modellerimiz ile çocukların öncelikli olarak aile şefkati ve sıcaklığı ile yetişmeleri için gayret gösteriyoruz.” açıklamasında bulundu.

2024 Sosyal Yardım Zammı

TÜİK'in Aralık enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından 6 aylık enflasyon verisine göre milyonlarca memurun maaşını zam uygulanırken, memur maaş katsayısına bağlı olarak sosyal yardım ödemelerine de zam uygulandı. Bu kapsamda sosyal yardım ödemelerinden faydalanan vatandaşlar da memur maaş katsayısına göre gerçekleşen zam oranlarını büyük bir ilgiyle takip ettiler. İlerleyen zamanlarda sosyal ve ekonomik destek ödemesini yaşlı ve engelli aylıklarına evde bakım maaşına memur maaş katsayısına göre zam uygulanacak. Temmuz ayının ilk haftasında TÜİK'in Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından memur maaşına uygulanacak zammın belirlenmesi ile beraber sosyal yardım ödemelerine uygulanacak zam oranı da belli olacak ve kesinlik kazanacak.

Yılbaşında memur maaşına uygulanan zammın katsayısına göre belirlenen sosyal yardım zammı büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Ödemelerin tarihi de aynı ilgiyle araştırılıyor. Her şey bakanlığın açıklamasıyla netlik kazanacak.