Raf Sistemleri Nedir? Nasıl Seçilmelidir?

Depolama alanlarının en iyi şekilde kullanımını sağlamak adına raf sistemleri son derece etkili bir sistem olarak karşımıza çıkar. Rafların en doğru kullanımı için ise alanın büyüklüğü ve uygulanabilir özellikleri önemlidir. Firmada bulunan gelişmiş sistemler sayesinde en etkili ve en kullanışlı raf dizaynı sağlanır. Rafların uygulanacak olan alana göre boyutlandırılması son derece önemlidir. Firma hizmeti alırken ilk olarak ölçüm ve sistemlere karar verir.

Raf Sistemleri Nasıl Seçilmelidir?

Depolama ve raf sistemleri tercih ederken dikkat edilmesi gereken pek çok husus bulunur. İlk olarak depolanacak olan ürünün büyüklüğü ve ağırlığı göz önünde bulundurulur. Aynı zamanda firma, işletme bütçesine uygun olacak şekilde modelleri sizlere sunar. İhtiyaçlara uygun olan bir ürün elde etmek son derece önemlidir. Raf sistemleri tavana kadar mı yoksa tavana yakın mı yapılacağı konusunda firma sizlere önerir sunar. Bu önerileri göz önünde bulundurdunuz zaman daha etkili bir sonuç elde edebilirsiniz. Mağaza raf sistemleri son zamanlarda en çok tercih edilen modeller arasında yer alır.

Raf Sistemleri Çeşitleri

Günümüzde pek çok alan için tercih edilen raf sistemleri model bakımından çeşitlilik gösterir. Her mekan için aynı raf sistemini kullanmak mümkün değildir. Bu sebeple en doğru tercihi yapabilmek adına dikkatli davranmanız gerekir. Mağaza için ayrı raf sistemi bulunurken metal, Çelik, ahşap ve hazır olan çeşitlerde ön plana çıkar. Hazır raf sistemleri bu konuda çok fazla tercih edilen modeller arasında yer alır. Firma içerisinde de bu modeller ön plana çıkar.

Raf Sistemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hem iç mekan hem de mağazalar için raf sistemleri son derece önemlidir. Firmanın bulundurduğu raf modellerini tercih ederken şu gibi özellikleri ve durumları göz önünde bulundurmanız gerekir;

  • Kaliteli malzemeden üretilmiş olması konusunda dikkatli davranmamız gerekir.
  • Kullanışlı ve şık olan tasarımları yönelim sağlamanız önemlidir.
  • Metal raf sistemleri gibi dayanıklı ve uzun süre kullanıma uygun olan Sistemleri tercih etmeniz gerekir.
  • İşletmenin ihtiyacına uygun olan sistemlere yönelim sağlamanız gerekir.
  • Bulunan alanın dikey olacak şekilde alan tasarrufu tanıması gerekir.

Bu gibi konularda dikkatli davrandığınız zaman en uygun olan sistemi tercih etme şansını söz konusu olur.

Raf Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

O bakımdan alan tasarruf sağlayabilmek adına sistemlerin olarak karşımıza çıkar. Firma içerisinde yer alan bu sistemler son derece iyi bir hizmet almanıza yardımcı olur. Montaj ve de montaj konusunda çalışma gösterir. İşletmenin ihtiyacına uygun olacak şekilde alan tasarruf sağlaması faydaları arasında yer alır. Aynı zamanda son derece şık ve sade bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Adının çok daha kullanışlı hale gelmesini sağlar. Çelik raf sistemleri uzun süre kullanıma uygun olan sistemlerden biridir.

Metal Raf Sistemi Ölçüleri Nelerdir?

Metal rafları doğru bir şekilde yapmak için firmanın ölçüleri belirleme işlemi yapması gerekir. Derinlik ölçüleri 26cm-31cm-43cm-59cm-75cm-93cm civarında olmalıdır. Firma en doğru bilgileri alarak hizmet sunar. Uzunluk ölçüleri ise 60cm-75cm-93cm civarında olduğu zaman daha iyi bir sonuç elde edilir. Çelik raf sistemleri dayanıklı olduğu için daha fazla tercih edilir. Raf sistemleri en doğru şekilde kullanıldığında yer bakımından fayda sağlanır.

Sık Tercih Edilen Raf Sistemi Çeşitleri

Raf Sistemleri tercih edilirken kullanışlı olması en önemli konular arasında yer alır. Özellikle metal ve çelik yapıda olan sistemler son zamanlarda en çok tercih edilen raf sistemleri olarak karşımıza çıkar. Uzun süreli kullanım gösterebilmek adına dayanıklı materyelin sahip olan modelleri tercih etmek gerekir. Böylece çok daha uzun bir süre kullanma şansı ortaya çıkar. Firmada yer alan bütün raflar kaliteli malzemelerden üretiliyor.

Raf Sistemi Fiyatları 2022

Ev ya da mekanın depolama alanını yükseltebilmek adına raf sistemleri son derece önemli bir yer taşır. Ahşap raf sistemleri sayesinde çok daha faydalı bir sonuç elde edebilirsiniz. Hem şık hem de alan tasarrufu sağlayan bu sistem özellikle son yıllarda arasında yer alır. Fiyat bakımından tercih edilen materyale bağlı olarak değişiklik söz konusu olur. Çelik ve metal olan raf Sistemleri daha yüksek fiyatlıdır. Kullanılan malzemenin ağırlığı ve kalitesi de fiyat konusunu etkileyen durumlar arasında yer alır. Aynı zamanda büyüklüğü de fiyat konusunu değiştiren etkenlerden biridir.

Raf Ne İşe Yarar?

Tasarruf sağlayabilmek adına raf sistemi son derece etkili bir yöntem olur. Bu şekilde dikey anlamda olan tasarrufu mekanı ortaya çıkar. Küçük alanların daha aktif bir şekilde kullanılmasını sağlar. Aynı zamanda dekoratif anlamda da son derece iyi bir görüntü ortaya çıkarır. Doğru kullanımı söz konusu olur ise uzun süreli kullanım durumu da meydana gelir.

Depolama Sistemleri Nelerdir?

Depoların meydana gelmesine yardımcı olan raflar sayesinde hem daha düzenli hem de daha kullanışlı bir görünüm ortaya çıkar. Genellikle mağazalarda gördüğümüz sistemler son yıllarda ev ve kilerlerde de karşımıza çıkmaya başladı. Özellikleri çeşitlilik gösterir. Bu bakımdan firmanın mekanı en uygun olan madalyanı tercih etmek gerekir. Bu şekilde daha kullanışlı bir sisteme sahip olma şansı söz konusudur.

Sonuç

Sonuç olarak raflı sistemler hem alan tasarrufu sağlarken hem de çok daha iyi bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Ev ya da mekanların malzeme stoklarını biriktirebileceği bir alan oluşturur. Aynı zamanda alan tasarrufu konusunda son derece etkili bir sonuç meydana getirir. Özellikleri bakımından göz önünde bulundurup kendi alanınıza en uygun olan materyal tercih etmeniz gerekir. Bu konuda firma size yardımcı olur. Ürünlerin kaliteli olması da son derece önemli bir konu olarak karşımıza çıkar.

Editör: Özge Özkan