Rap dünyasının dikkat çeken isimlerinden Blok3 olarak bilinen Hakan Aydın ile yapımcısı Maruf Yöntürk hakkında hazırlanan iddianame kamuoyuna yansıdı. Savcılık, iki isim hakkında birçok suçtan 12 yıl 4 aydan 25 yıla kadar hapis cezası talep etti.
Soruşturma, menajer Ferhat Karagöz’ün şikayeti üzerine başlatıldı.


SİLAHLI TEHDİT VE ŞİDDET İDDİASI
İddianamede yer alan bilgilere göre Karagöz, İstanbul Kağıthane’de bir adrese çağrıldığını ve burada çıkan tartışmanın kısa sürede büyüdüğünü ifade etti.
İddiaya göre Maruf Yöntürk, Karagöz’e fiziksel saldırıda bulundu ve tehditlerde bulundu. Ayrıca silah kullanılarak para talep edildiği de öne sürüldü.
BLOK3’ÜN DE OLAYA DAHİL OLDUĞU İDDİA EDİLDİ
Şikayet kapsamında Hakan Aydın’ın da olay sırasında mekana gelerek tartışmaya dahil olduğu belirtildi. Karagöz, Aydın’ın kendisine fiziksel müdahalede bulunduğunu iddia etti.
25 YILA KADAR HAPİS TALEBİ
Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede sanıklar hakkında “kişiyi silahla hürriyetinden yoksun kılma”, “silahla yağmaya teşebbüs”, “tehdit”, “mala zarar verme” ve “kasten yaralama” suçlamaları yer aldı.
Bu suçlamalar kapsamında iki isim için 12 yıl 4 aydan 25 yıla kadar hapis cezası talep edildi.
TUTUKLULUK VE DOSYA DETAYI
Savcılık, Maruf Yöntürk’ün tutuklu yargılanmasını talep ederken, Hakan Aydın hakkında “basit yaralama” suçlaması yönünden dosyanın ayrılmasını istedi.
Olayın yargı süreci ve mahkemenin vereceği karar, müzik dünyasında ve kamuoyunda yakından takip ediliyor.






