Realme 10 cihazının küresel tanıtım tarihi belli oldu. Ayrıca telefonun önemli özellikleri de ortaya çıktı. İşte tüm merak edilenler!

REALME 10 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Realme resmi Twitter hesabından paylaşılan bir gönderide, Realme 10'un küresel lansman tarihinin 9 Kasım olduğu açıklandı. 9 Kasım'da tanıtılacak olan cihazın Avrupa pazarına ve Türkiye'ye de gelmesi bekleniyor.

REALME 10 ÖZELLİKLERİ NELER OLACAK?

Gelelim merakla beklenen Realme 10 özellikleri ve fiyat etiketine… Son birkaç gündür, Realme 10 serisiyle ilgili sızıntılar ve söylentiler çevrimiçi olarak ortaya çıkıyor. Şimdi Çinli marka, Realme 10'un 9 Kasım'da dünya çapında piyasaya sürüleceğini doğruladı. Realme 10 Pro Plus ile birlikte tanıtılması beklenen Realme 10'un teknik detayları listelendi.

Resmi listeye göre, Realme 10'un delikli 6,4 inç AMOLED ekranla geldiği onaylandı. FHD+ çözünürlük ve 90Hz yenileme hızı sunacak. Arka panelde iki adet dairesel kamera bölmesi mevcut. Güç tuşu aynı zamanda parmak izi tarayıcısı. LED flaşlı 2MP lens ve 50MP ana kamerası bulunuyor. Önde ise 16MP selfie kameraya sahip.

Kaputun altında, Realme 10'un 6nm işleme dayalı MediaTek'in Helio G99 işlemcisi tarafından desteklendiği onaylandı. AnTuTu kıyaslama sonuçlarında 4.00.086 puan aldı. 4GB ve 8GB RAM seçenekleri bulunuyor. Ayrıca 8GB sanal RAM desteği var. 33 Watt hızlı şarj desteğine sahip 5.000 mAh pil barındırıyor.

Akıllı telefon kutudan Android 12 tabanlı Realme UI 3.0 yazılımı ile çıkacak. 3,5 mm jak, USB-C bağlantı noktası, çift 4G VoLTE, WiFi ve Bluetooth 5.3 sunan cihaz; siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip olacak. Cihazın fiyatı henüz belli değil.