Redmi A2 ve Redmi A2 Plus akıllı telefon modelleri görücüye çıktı. İşte, yeni Redmi cihazlarının özellikleri ve fiyatı!

Redmi, bütçe odaklı yeni A serisi akıllı telefonlarından ikisini küresel pazarda piyasaya sürdü. Redmi A2 ve Redmi A2 Plus resmi olarak piyasaya sürüldü. MediaTek Helio G36 yonga seti ve 5000mAh pil gibi bazı iyi özellikler sunuyorlar. Xiaomi'nin bu en son cihazı, güçlü özelliklere sahip ve paranızın tam karşılığını sunan bütçe dostu bir akıllı telefon.

Ekrandan başlayarak, her iki cihaz da HD+ 1080*720 piksel çözünürlüklü, nokta bırakmalı ve 20:9 en boy oranlı 6,52 inç IPS LCD panele sahiptir. Ekran, standart 60Hz yenileme hızına sahiptir. Kaputun altında, cihazlar 3 GB'a kadar RAM ve 32 GB ROM ile eşleştirilmiş bir MediaTek Helio G36 yonga seti tarafından destekleniyor. Kullanılan RAM LPDDR4x ve kullanılan depolama eMMC 5.1'dir. Kullanıcılar, sağlanan özel microSD kart yuvasını kullanarak depolamayı 1 TB'a kadar genişletebilir.

Cihaz, kutudan çıkar çıkmaz Android 12 Go sürümünde çalışıyor. Optiklere gelince, her iki cihaz da arkada 8 megapiksel birincil lens ve QVGA ikincil lens ile çift arka kamera barındırıyor. Bir nokta damla çentik içine yerleştirilmiş 5 megapiksel öne bakan bir kamera barındırıyor. Her iki cihaz da 10W standart şarj desteğiyle 5000mAh pil barındırıyor.

Yukarıda belirtilen her özelliğin tam anlamıyla aynı olduğunu merak ediyor olabilirsiniz, o zaman fark nerededir? Fark, güvenlik bölümünde. Redmi A2 Plus, arkaya monte edilmiş fiziksel parmak izi tarayıcı desteğine sahipken, Redmi A2'de herhangi bir fiziksel parmak izi tarayıcı bulunmuyor. Her iki cihaz da tam olarak 192 gram ile aynı ağırlığa sahiptir. Cihazların boyutları şu şekildedir; 164,9 mm x 76,75 mm x 9,09 mm. Fiyatlar ise açıklanmadı.

Editör: Didem Bektaş