Renk sökücü, adından da anlaşılacağı üzere kumaş üzerindeki eski boyanın alınarak düz bir zemin oluşturulmasına imkan sağlayan üründür. Evde kumaş boyamak isteyen kişiler renginden memnun olmadıkları bir kumaşı farklı bir renge dönüştürmek istediklerinde daha kolay ve daha kalıcı bir renk oluşturmak için bu uygulamaya ihtiyaç duyar.

Bir kumaşın kolayca boyanabilmesi için uygun zemini oluşturmak önemlidir. Renk sökücü ise yıkanabilir kumaşlara zarar vermeden kumaştaki rengi çıkarmayı sağlar. Pamuk, keten, ipek, yün, rami ve suni ipek üstündeki renklerin çıkarılmasında başarılı sonuçlar verir. Renk sökücüler polyester kumaş üzerinde etkili olmadığından dolayı kullanılması tavsiye edilmez. Kumaş üzerinde herhangi bir desen ya da baskı bulunuyorsa bunları kaldırmaz. Özellikle mavi renklerde başarılı değildir, bu nedenle mavi kotlarda beklenen sonucu alamazsınız.

Viktoria Renkat Renk Sökücü en çok tercih edilen ürünler arasında yer alır. Güçlü bir etkisinin olmasından dolayı uygulamanın açık havada ya da iyi havalandırılan bir yerde yapılmasına dikkat edilmesi gerekir.

Renk Sökücü Nasıl Kullanılır?

Kumaş boya renk sökücü ürünü satın aldıktan sonra uygulamadan en iyi sonucu elde edebilmek gerekir. Bunun için de nasıl yapılması gerektiği konusunda bilgi vermekte fayda vardır.

Bu işlem esnasında set üstü ocak yöntemini kullanmak faydalı olacaktır. Fakat çamaşır makinesi kova gibi yöntemlerle de işlem yapılabilir.

Ocakta Renk Sökücü Nasıl Kullanılır?

Kumaşı ilk olarak sabunlu suyla yıkamanız gerekir. Kumaşın rengini çıkarırken daha rahat hareket edebilmeniz için geniş bir tencere kullanmalısınız. Tencere içine su koyduktan sonra su kaynama noktasında gelinceye kadar bekleyin.

Su kaynamaya başladıktan sonra içine renk sökücüyü ilave edin ve karıştırın. Düşük bir kaynama sıcaklığında biraz bekledikten sonra kumaşı içine atın. Bazı kumaşta renk 10 dakikada çıkarken bazılarında bu süre 20 dakikayı bulabilir. Örneğin; kirli beyazın beyaza dönüştürülmesi çok kısa sürede olacaktır.

Kumaş boyası yapmadan öncesinde bu ürünle kumaşın eski rengini çıkarmak çok daha doğru bir işlem olacaktır.

Renk sökücü uygulamasını çamaşır makinesinde ve elde de yapabilirsiniz. Üründen istediğiniz sonucu elde edebilmek için üzerindeki kullanma kılavuzunu incelemeniz ve uygulamanız doğru olacaktır.

https://www.everydye.com/

Editör: Timsah Ajans