Akılı telefonların kopyası replika cep telefonlar. Andiroid ile beraber akıllı cep telefonları da hayatımıza girdi. Akıllı cep telefonları ilk çıktığı günde satışta patlama yaptı. Sektörün çok hızlı bir şekilde ilerlemesi bazı fırsatçılar için ekmek kapısına dönüştü.

Akıllı cep telefonların hızlı yayılması, replika cep telefonlarının da bazı fırsatları kollayarak piyasaya girmesine sebep oldu. Peki  replika cep telefonu nedir, replika cep telefonlarının zarları nelerdir, replika cep telefonu alınır  mı?

REPLİKA CEP TELEFONU NEDİR?

Orijinal cep telefonunun görünüm olarak bire bir aynısının yapılmasına replika telefon deniyor. Dediğimiz gibi sadece görünüm olarak bire bir aynısı orijinalinden farkı ise donanımsal özellikleri ve fiyatıdır. Genelde fiyatının uygun olması kullanıcıların dikkatini çekiyor. Çoğunlukla piyasa liderlerinin en çok satan modellerinin kopyası yapılıyor. Samsung ve iPhone cep telefonlarının amiral gemileri replika üreticilerinin en çok hedef aldığı telefonlardır.

Ülkemizde satışının yasak olduğu replika telefonlar kaçak yollarla ülkemize sokulmakta. Tabi ki kaçak yollarla gelen cep telefonlarının da vergisi olmuyor. Yalnız ucuz olmasındaki tek sebep vergi kaçırması değil. Daha çok donanım kısmından çalan replika üreticileri güvenlik kısmında da yerin altında sayılırlar. Bazı TV kanallarında, web sitelerinde hatta telefoncular da bile bulunan replika cep telefonları çoğunlukla kullanıcıları hüsrana uğratır.

REPLİKA TELEFON ZARARLARI

Biraz önce saydığımız donanımsal eksiklerin yanı sıra en büyük donanımsal eksikliği replika cep telefonlarında sar değeri. Sar değerinin ne kadar olduğu bilinmeyen replika telefonlar aslında zehir yayıyor. İnsanları direk hastalığa götüren bu eksiklik kişiler tarafından fazla bilinmediği için dikkate alınmıyor. Oysaki replika telefonların hiç bir özelliğine bakılmaksızın sadece sar değerinden dolayı vazgeçilebilir.

SAR DEĞERİ NEDİR?

SAR ( Specific Absorption Rate ) yani “ Özgül Soğutma Oranı ” anlamına gelir. Specific Absorption Rate & Özgül Soğutma Oranı anlamına gelen SAR akıllı cep telefonlarının vücuda yaydığı radyasyon miktarını simgelemektedir. Bu değer büyüdükçe telefonların vücuda yaydığı radyasyon miktarı artmakta ve sağlık açısından büyük sorun teşkil etmektedir. SAR, Specific Absorption Rate bilimsel olarak absorbe edilen elektro manyetik radyasyon oranı anlamına geliyor. Sar değerinin yüksek olması canlılarda bir çok hastalığa sebep oluyor.

Yüksek sar değerinin zararları

Sperm sayısının eksilmesi ( kısırlık)

Kulak çınlaması ve kulaklarda aşırı ısınma

İşitmede geçici aksaklık oluşması

Beyinde tümör riski

Kalıcı işitme bozuklukları

Dikkat bozukluğu

Baş ağrısı

Kadınlarda düşük riski

Kalp pilinin bozulma riski

Hafızanın zayıflaması buna bağlı olarak unutkanlık

Yüksek tansiyon

Cilt kanseri

Yoğun stres ve yorgunluk hiss

Kan kanser

Sayamadığımız daha bir çok hastalığa sebep olan sar özellikle çocuklardan uzak tutulmalı.

REPLİKA TELEFON ALINIR MI?

Yukarıda bir çok özelliğini ve zararını anlattığımız replika telefonların satılma sebebi ise fiyatı. Özellikle ülkemizde teknoloji ürünlerinin pahalı olmasından dolayı replika telefonlara ilgi yoğun. Hemen hemen herkes en üst modeli ucuza alma peşinde. Yalnız donanımsal eksiklerinden dolayı fazla kullanamayacağınız replika cep telefonlarının kullandığınız süre içerisinde sizlere vereceği zararı da kesinlikle unutmayın. Bu yüzden bizim tavsiyemiz cebinize göre alınabilecek orijinal telefonlardır.