Galatasaray'dan Uğurcan Çakır Kararı
Galatasaray'dan Uğurcan Çakır Kararı
İçeriği Görüntüle

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında verdiği savcılık ifadesinde dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde “şüpheli” sıfatıyla ifade veren Saran, Ela Rümeysa Cebeci ile arasındaki mesajlaşmaların kamuoyunda farklı yorumlandığını ancak bu yazışmaların şaka ve espri amacı taşıdığını savundu.

Soruşturma kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Saran’ın ifadesinde, hem mesaj içeriklerine hem de evlerinde bulunan maddelere ilişkin ayrıntılı savunmalar yer aldı. İfadede öne çıkan başlıklar, mesajlaşmaların içeriği ve aramalarda ele geçirilen maddelere yönelik açıklamalar oldu.

MESAJLAŞMALAR İÇİN “METAFOR VE ESERİ” SAVUNMASI

Saran’a, Ela Rümeysa Cebeci ile arasında geçen ve “ot”, “ekmek” gibi ifadeler içeren mesajlar soruldu. Bu mesajların ne anlama geldiği yönündeki soruya Saran, yazışmaların izledikleri filmlerden esinlenilmiş metaforlar olduğunu söyledi.

Saran, bu ifadelerin gerçek bir durumu yansıtmadığını, tamamen espri amaçlı kullanıldığını belirterek, “Bu kadar aleni şekilde yazışmamız da bunun şaka olduğunu gösterir. Gerçek bir durum olsaydı bu şekilde konuşulmazdı” dedi. Hayatında herhangi bir bağımlılığının olmadığını ifade eden Saran, tek bağımlılığının spor olduğunu vurguladı.

“UYUŞTURUCU YETİŞTİRME İDDİASIYLA ALAKAM YOK”

İfadesinde kendisine yöneltilen bir diğer soru, “yetiştirmek” ifadesinin geçtiği mesajlar oldu. Saran, söz konusu yazışmaların tarih olarak eski olduğunu ve yine bir film repliğine gönderme içerdiğini söyledi. Uyuşturucu madde yetiştirmekle uzaktan yakından bir ilgisinin olmadığını net bir dille ifade eden Saran, bu tür ifadelerin kendi aralarında yapılan şakalardan ibaret olduğunu savundu.

Mesajların bağlamından koparılarak değerlendirilmesinin yanlış anlaşılmalara yol açtığını dile getiren Saran, bu yazışmaların hiçbir şekilde suç unsuru taşımadığını belirtti.

ALKOL VE SİGARA AÇIKLAMASI

Mesajlarda geçen “çok içtik” ve “kafam hala güzel” gibi ifadeler de savcılıkta sorulan başlıklar arasında yer aldı. Saran, bu sözlerin uyuşturucuya değil, birlikte içilen alkole ilişkin olduğunu söyledi. Yurt dışından gelen özel bir şaraptan bahsettiğini belirten Saran, kendisinin çok az miktarda içtiğini, karşı tarafın ise daha fazla alkol tükettiğini ifade etti.

Ayrıca o akşam puro içtiğini, Cebeci’nin ise elektronik sigara kullandığını belirten Saran, söz konusu mesajların alkol etkisiyle yapılan sohbetlere dayandığını savundu.

EVLERDE BULUNAN MADDELERE İLİŞKİN SAVUNMA

Soruşturma kapsamında İstanbul ve Assos’taki evlerinde yapılan aramalarda ele geçirilen maddelerle ilgili de ayrıntılı açıklamalar yapıldı. İstanbul’daki evinde bulunan cam kavanozdaki kalıntıların uyuşturucu olmadığını belirten Saran, bunların kızına ait ilaçların tozları olabileceğini söyledi.

Assos’taki evinde bulunan maddelerle ilgili olarak ise, sinek ve arıları uzaklaştırmak amacıyla lavanta, adaçayı ve kahve yakıldığını, geriye kalanların bu işlemlerden kalan kalıntılar olduğunu ifade etti. İlk testlerin pozitif çıkmasının yanıltıcı olabileceğini savunan Saran, kesin sonucun kriminal inceleme sonrası ortaya çıkacağını belirtti.

“KRİMİNAL SONUÇ BEKLENMELİ” TALEBİ

Sadettin Saran, ifadesinin sonunda suçlamaları kabul etmediğini açıkça dile getirdi. Evlerinde sık sık kalabalık davetler verildiğini, çok sayıda misafirin ağırlandığını belirten Saran, bulunan maddelerin başkaları tarafından bırakılmış olabileceğini söyledi.

Maddeler üzerinde parmak izi incelemesi yapılmasını talep eden Saran, soruşturmanın sağlıklı sonuçlanabilmesi için kriminal raporun beklenmesi gerektiğini vurguladı. İfadesinde, hakkındaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve hukuki süreçte masumiyetinin ortaya çıkacağına inandığını ifade etti.