Bjelica’nın Trabzonspor için bir şans olduğunu ifade eden Tekelioğlu, “Bjelica ülkesi Hırvatistan ve orta Avrupa ülkelerinden yetenekli oyuncuları takıma kazandırabilir” dedi. 

Gazete Duvar’dan Fatih Saygın’a konuşan Tekelioğlu, Trabzonspor’un bu sezonki kötü durumunun yanlış transfer politikasından kaynaklandığını söyledi. 

Tekelioğlu, “Tekelioğlu, gelecek sezon için transfer tercihlerinde aynı yanlışların yapılmaması gerektiğinin altını çizdi. Bordo-Mavili kulübün ekonomik yapısı itibariyle yüksek rakamlar ödeyerek kadro kurma şansının olmadığını kaydeden Tekelioğlu, "Trabzonspor'un gerek yurt içi gerek yurt dışından genç oyuncuları bünyesine katarak yoluna devam etmeli. Teknik Direktör Nenad Bjelica'nın şans olduğunu düşünüyorum. Bjelica ülkesi Hırvatistan ve orta Avrupa ülkelerinden yetenekli oyuncuları takıma kazandırabilir" dedi. 

Deneyimli çalıştırıcı, teknik direktör Bjelica'nın bordo-mavili ekipte başarılı olacağını düşünüyor. Mevcut şartlarda şampiyonluk hedeflemenin yanlış olacağını dile getiren Tekelioğlu, Bjelica ile genç yeteneklerin takıma kazandırılması gerektiğini söyledi.

Gelecek sezon ligde ilk 4 ve Türkiye Kupası'nın hedef koyulması gerektiğin kaydeden Tekelioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Hedef baştan şampiyonluk olarak konulursa o zaman yine yüksek bedeller ödeme hatasına düşülür. Kurulan kadro ve yakalanan sinerji hedefe götürebilir ama baştan bu hedef yüzde yüz şampiyonluk olması hatalı olur. Bjelica'nın oynattığı oyundan memnunum. Hücuma dönük futbol oynatıyor. Trabzonspor çok pozisyona giriyor ve çok gol atıyor. Tabi lig sonuna yaklaşılması ve takımların hedefinden uzaklaşmasının da bunda etkisi var."

Editör: Haber TS