Sadri Şener Şevkinin Neden Kırıldığını Açıkladı

Abone Ol
"HES bizim hamsi, lahana gibi bildiğimiz bir iş"

Karadeniz Fırtınası Trabzonspor 2013'ü yatırım yılı ilan etti. Kulüp Başkanı Sadri Şener, 10 milyon dolar gelir sağlayacak enerji projesinde sondaja başlanacağını belirterek, "HES bizim hamsi, lahana gibi bildiğimiz bir iş" dedi.

Ali Kemal, Lemi Çelik, Şenol Güneş, Hüsnü Özkara, Serdar Bali... 1970'li yılların sonu, 80'lerin de ilk yarısına kadar 6 şampiyonluk kazanan Trabzonspor'un Trabzon doğumlu efsane oyuncuları...

O dönemde, 90 maç kendi sahasında hiç yenilmeyerek dünya futbolunda kırılması zor bir rekora imza atan, Liverpool, Barcelona gibi devleri eleyen Bordo Mavili kadroda hiç yabancı futbolcu yoktu. Geneli de Karadeniz insanıydı 'Fırtına' lakaplı takımın. Hem ekonomik hem de sosyal anlamda geçmişteki başarısını yaşatmak için kolları sıvayan Karadeniz Fırtınası, çıkışı altyapı ve alternatif yatırımlarda buldu. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'le hem takımın gelecek planlarını hem de ekonomi hedeflerini konuştuk.

Sanal Mağazalar Yolda
Türk futbolunda üç büyükler kavramını ilk yıkan takım sizsiniz. Anadolu'nun bu anlamda önünü açtınız. Birçok Anadolu takımı ekonomik anlamda sorunlar yaşasa da başarılı sonuçlar alıyor. Bunu neye bağlamak lazım?
Türkiye'de futbol kulüplerinin kasası yayın gelirlerinin yükselmesiyle dolmaya başladı. Üç büyüklerin çok büyük gelirleri var. Bizlerden en büyük farkı taraftarları... Yani seyirci ve kombine gelirleri çok fazla. İstanbul takımları kombine dışında 2-2.5 milyon lira gelir elde ederken bizde bu rakam 300-400 bin TL seviyesinde. Bir de stadları çok büyük. Onlar bir oyuncuya 10 milyon, biz ise 4-5 milyon lira verebiliyoruz. Ancak buna rağmen başarılı sonuçlara imza atıyoruz. Anadolu takımları da aynı.

İstanbul kulüplerinin bedelli sermaye yoluyla taraftardan para topladığı bir dönemde siz işadamlığınızı konuşturdunuz ve enerjiye yatırım yaptınız. Bu karar nasıl ortaya çıktı biraz ondan bahsedelim?
İkinci başkanımız Necmettin Aytekin hidroelektrik santral (HES) inşaatları yapıyor. Türkiye'deki HES projelerinin çoğu Doğu Karadeniz'de. Yani bizim orada HES hamsi gibi lahana gibi... Herkes bu işi biliyor. Biz de yapalım dedik. Projeyi hazırlayıp lisansı aldık. Bir-iki vatandaşın itirazı var, onları çözdükten sonra sondajlara başlayacağız. İhaleyi yapıp inşaatlara geçeceğiz. Bu yatırımla sonraki yönetimlere oldukça iyi bir gelir bırakacağız.

Başka sektörlere de yatırım planlıyor musunuz?
Bizim forma, ayakkabı, eşofman sattığımız TS CLUB'ımız var. Buradaki ciro üç büyüklerinki kadar büyük değil. Biz yönetime geldiğimizde cirosu 3 milyondu. Şimdi 13 milyona çıktı. Yakında 20 milyonu görür. Bu gelirle iyi bir yabancı futbolcu alabiliriz. Bu yıl 2-3 mağaza daha açmak istiyoruz. İnternetten satış sistemleri kuracağız. 1-2 yıl sonra bu iş daha iyi bir noktaya gelecek.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }