Bilim kurulu üyelerimizden olan Doç Dr Afşin Emre Kayıpmaz salgın süreci hakkında bilgiler verdi ve salgının üçüncü dalgasını beklediğini açıkladı. Bilim  kurulu üyesi Doç Dr Afşin Emre Kayıpmaz covid-19 salgınının tekrardan yükseleceğini belirtti. Dr. Emre Kayıpmaz salgının biteceği tarihi ile ilgili net bir tarih asla veremeyeceklerini söyledi. Fakat bir sonraki sonbahar kış dönemine tekrar solunum yolu kaynaklı virüslerle karşılaşılabileceği konusunda da bilgi verdi. Küresel olarak salgının bitmesi beklenirken yetkili kişiler bu konu ile ilgili birçok açıklama yapmaya devam ediyor.

Sağlık bakanlığımıza bağlı koronavirüs bilim kurulu üyelerinden Dr Afşin Emre Kayıpmaz bu salgının ne zaman biteceğini öngörülmesi şuan için çok zor şeklinde konuştu. Şuan için tedbirlere ne kadar uyulursa, aşılama işlemi ne kadar fazla gerçekleştirilirse ülkemiz Haziran ve Temmuz aylarında daha rahat süre geçirebilir dedi. Aşılamanın  etkisini ülkemizde hissedebilmeniz için toplumun büyük bir kesiminin kesinlikle aşılanmış olması gerekeceğini belirtti. Bunun  için ise daha çok zaman olduğunu da ayrıca sözlerine ekledi

Salgın İle İlgili Açıklama

Şuan ülkemizde görülen salgın süreceği için vakalarda yaşanan düşüşün tedbirler sayesinde olduğunu belirtti ve bu salgın sürecinin kesin olarak ne zaman biteceği hakkında net bir şey söylemeyeceklerini açıkladı. Ocak, Şubat ve Mart yani kış dönemi için tedbirlere ne kadar uyulur ise aşılama ne kadar fazla gerçekleştirilirse ülkemiz Haziran ve Temmuz aylarında yani yaz aylarında daha rahat bir dönem geçirecektir diye düşünüyorum dedi. Gelecek günlerde tekrardan solunum yolu kaynaklı bir virüsle de  karşılaşabileceğimi in uyarısında bulundu.

Sözlerine şu şekilde bitirdi;

Biz artık bu salgın süreci ile nasıl savaşmamız gerektiğini biliyoruz, tedbirler artık hayatımızın vazgeçilmez birer parçası oldu. Tedbirlerin  etkisiyle vakalar azalmaya başladı. Sağlık ekipleri olarak salgınla zorlanmadan savaşa biliyoruz. Fakat tedbirsiz davranışlara devam edersek bu salgınla savaşmamız zorlaşır ve vaka artışı hızla yükselir diye belirtti.

Vakaların uzun bir zamandan beri ciddi bir şekilde azalmasıyla birlikte vatandaş nazarında tedbirlerin yumuşatılması gerektiği beklentisi bulunuyordu. Yapılan açıklama ile birlikte tedbirlerin daha uzun bir süre daha devam ettirileceği ve bu konuda taviz verilmeyeceği de anlaşılmış oldu.