Cildi sıkılaştırmak ve gençleştirmek amacıyla uygulanan estetik işlemlerden biri de Endopeel uygulamasıdır. Bu estetik müdahale sayesinde özellikle yaşa ve dışsal faktörlere bağlı olarak oluşmuş sarkma ve derin kırışıklıklar üzerinde oldukça başarılı sonuçlar elde etmek mümkündür. Yarı kimyasal, yarı doğal içerikli bir liftinge dayanan çalışma prensibiyle yeni ve güvenilir tekniklerden biri olan Endopeel, pek çok kişi için ameliyatsız bir gençleşme formülü olarak görülür. Yüzde veya vücutta uygulanabilmektedir. Botoks uygulamasıyla benzerlik gösterir ancak Endopeel için botoksun daha gelişmiş bir versiyonu demek mümkündür. Çünkü Endopeel bir lifting uygulamasıdır ve yüzde mimik kaybı yaratmaz.

Endopeel Hangi Bölgelere Uygulanır?

Endopeel, yüz ve boyun bölgesinin yanı sıra vücutta da sıkılaştırma sağlayan bir estetik işlemdir. Oldukça gelişmiş, yeni sayılan ve güvenli bir uygulamadır.

Endopeel; gerdan bölgesinin toparlanmasında, alın bölgesindeki çizgilerde, kaz ayaklarının giderilmesinde, kaşta dolgunluk oluşturmak istendiğinde, elmacık kemiklerini belirginleştirmede, yüzde genel bir sıkılaştırma elde etmek istendiğinde, burnu kaldırma ve eğrilik giderilmesinde, dudak kenarlarındaki kırışıklıklarda, yüz ovalinin belirginleştirilmesinde ve çene sarkmalarının engellenmesinde kullanılabilir.

Endopeel aynı zamanda kalça bölgesinde de efektif olarak kullanılabilir. Kalça altında oluşan sarkmalarda, selülit görünümünün iyileştirilmesinde, kalça genişliğinin istenilen görünüme getirilmesinde, kalçaya kalkıp bir görünüm verilmesinde ve derinin kalitesini arttırarak daha genç bir yapı sağlanmasında da Endopeel işleminin önemli etkileri vardır. Endopeel enjeksiyonundan sonra bu bölgelerde hızlı bir şekilde gözle görülür sonuçlar elde edilebilmektedir.

Endopeel Nasıl Yapılır?

Endopeel uygulaması cilt altına belirli yağ asitlerinin enjekte edilmesiyle yapılan bir işlemdir. Bu sayede cildi sıkılaştıran bir kas liftingi sağlanmış olur. Yüzde ve vücudun belirli bölgelerinde yaş veya dış faktörler sebebiyle sarkma veya kırışıklıklar meydana gelebilir. ile bu bölgelerdeki kas dokusunun içine özel yağ asitleri enjekte edilir ve estetik olarak iyileşme, gençleşme sağlanır. Enjekte edilen yağ asitleri, karbolik asit ve yer fıstığından elde edilen özel bir formül içerir. 6-8 aylık bir sürede ciltte gerginlik elde edilir ve cilt kalitesi arttırılır. Sonrasında cilt eski haline dönmeye başlar ve işlem tekrar uygulanabilir.

Endopeel’in ağrı veren bir süreci yoktur. Basit bir enjeksiyon işlemi uygulanır ve ameliyat gerekmez. Bu yüzden Endopeel acısız, konforlu ve hızlı bir uygulama olarak gençleşmek isteyenlerin en sık tercih ettiği estetik işlemlerden biri haline gelmiştir.

Endopeel uygulamasında lokal anestezik içerikli kremler kullanılır. İşlem görecek bölgenin büyüklüğüne bağlı olarak 15-30 dakika gibi bir sürede tüm süreç tamamlanmış olur.

Kimler Endopeel Yaptırabilir?

Endopeel 18 yaşından büyük ve herhangi bir sağlık engeli bulunmayan kişilere uygulanabilir. Enjekte edilen yağ asitleri yer fıstığı içerikli olduğunda, bu maddeye alerjisi olanlar için tehlikeli olabilmektedir. Bunların dışında kardiyopatiler, gebelik ve herpes gibi durumları olan kişilere Emdopeel uygulanmaz.

Endopeel Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Endopeel sonrası bir hafta içerisinde kişi normale dönebilmektedir. Ancak işlem sonrası bazı önerileri dikkate almak gerekir. Güneşe maruz kalmak, sıcak suyla ve buharlı bir ortamda duş almak, sauna gibi etkinliklerden uzak kalmak önemlidir. Güneş kremi kullanmanın önemi büyüktür. Uzmanın önerdiği cilt yenileyici kremler de süreci daha etkin hale getirmektedir. Endopeel fiyatları kullanılacak malzemeye ve bölgeye göre değişiklik göstermektedir.