Vücudumuz da kan akışının yavaşlaması nedeniyle dokular çabuk yıpranır. Yıpranması sonrası kızarıklar oluşmaya başlar. Özellikle bu durum yatağa bağlı olarak yaşayan hastalarda devamlı yatmaya bağlı olarak hareketsizlikten dolayı oluşmaktadır. Hastayı ve hasta yakınlarını bu durum son derece huzursuz etmektedir. Esas hastalık bir kanara bırakılıp birde bu sorunun olmasına çok üzülerek çözüm yolu aranmaya başlanır. Bu gibi sorunlara da en iyi çözümün yatalak olduğunu bilmeliyiz. Bu sorunlar için bize ulaşırsanız konuyla ilgili tecrübelerimiz nedeniyle sizlere yardımcı olabiliriz.

Bası Yarasına Çözüm Bulunabilir

Havalı yatak yerine düz yatakta yatan hasta vücuduna olan baskı nedeniyle oluşan yaralara bası yarası denir. Bası yaraların tedavisi olmazsa zamanla daha çok ilerlemesine neden olur. Bundan dolayı hastada acı ve ağrılar oluşarak hasta daha çok rahatsız ve mutsuz olacaktır. Yatalak olan kişi veya yakını bu konudan rahatsız olmaya başlarlar. Bu konuyu araştırdıkları zaman en iyi çözüm olarak karşılarına ilk olarak çıkan yatalak hasta yatağı olduğunu görecektir. Evde kullanılan yatak su geçirmez özelliği ile terleyen hastayı daha rahat ettirecektir. Bu aşamada tıbbi destek alınmalıdır. Gün içinde fazla baskı olan yerlerin fazla basınç almasına önlem alınmalıdır. Kan dolaşımını hızlandırmak için hastaya masaj yapılması gerekir.

Hastalığı Kabul Etmek

Bütün hastalıkların başı psikolojik olduğu için hayata olumlu bakmalıyız. Hayatta her şeyin bir çözümü olduğu bilmeliyiz. Hastalığı kabul etmek gibi tedavisi için yapılan her adım hastanın iyileşmesini hızlandıracaktır. Hastanın bedensel ve psikolojik olarak rahat etmesi iyileşmeye doğru giden olumlu bir adımdır. Hastanın yaralarından yatalak hasta yatağı ile korunması mümkündür. Hastanın yakınları kendilerine enyakın SGK giderek veya bu işlem için bize başvuruda bulunabilirler. Sizlere bu konu hakkında yardımcı olmak ve işinizi kolaylaştırmak için varız.

Havalı Yatak ve Özellikleri

Havalı yataklar aldıktan sonra kullanımlarını ve görevlerini içeriğini bilmek önemlidir. Havalı yatağın içeriğine ve özelliğine göre 2’ye ayrılır. Hastanın durumu incelenip ve gözlemlenip ona göre olan yatak kullanması daha uygun olacaktır.

Yatak motoru hastanın kilosuna bağlı olarak değişebilir. Hastanın vücudunda oluşan yaralara bağlı olarak değişik bölgelere basınç uygular. Yatağın sabit olarak kalmasına da engel olarak tüm bölgeye basınç uygulayıp hastanın daha yatalak hasta yatağı rahat yatmasını sağlar. Yataklar hastanın sırtında ve boynunda olan ağrıları da azaltmasına yardımcı olur. Yatağa bağlı olan kalan hastalar için tavsiye edilen 3 tip yatak çeşidi vardır. İsimleriyle yapılan işlemlere uyumlu olan yatak çeşitlerinin özellikleri ve bütçeleri farklıdır. Su geçirmeyen yataklar yatalak hasta yatağı aynı zamanda hava geçirir. Temizliği ve yerleştirilmesi son derece kolaydır. Firmamızdan yatalak hizmeti de almanız mümkündür.

Hasta Yatağı Çeşitleri ve Özellikleri

  • Baklava tipi isminden de anlaşılacağı üzere baklava dilimde hava balonlarından oluşan diğerlerine göre daha hesaplıdır. Baklava tipi havalı yatak genelde kilolu olmayan kısmen hareket eden ve arada ayağa kalkıp yardımla yürüyen hastalara tavsiye edilir. Baklava tip yatak hem evde hem de hastanede rahatlıkla kullanabilir.
  • Pozisyonlu aldıran havalı yatak hastayı sürekli olarak yattığı yerde hareketsiz kalmasını önlemek için sağa sola doğru hareket ettirir. Devamlı yatmakta olan hastalar için tavsiye edilir.
  • Boru tipi havalı yatak boru şeklinde birbirine paralel olan hava kanalından oluşan bir havalı yatak çeşididir. Eğer hasta kilolu ve hastanede uzun süreli kalacaksa hareket etmesi zorsa bu yatak kendisi için en uygun olanıdır. Boru tipi yatakta bulunan ventilasyon ile hastanın bulunduğu yere durmadan hava üfleyerek hastanın çok terlemesini önlenir. Böylece yaralar daha çok açılmayacaktır. Hava ve basınç değişkenliği sayesinde kan dolaşımını etkilemesiyle vücutta kızarıklık, ağrı ve sızı olmayacaktır.
  • A+B+C Sistemli yataklar birbirinden bağımsız bulunan 3 adet hava girişi 3 adet hava çıkışı olan bir yataktır. 3 hava girişi ve 3 hava çıkışı birbirinden bağımsız olarak çalışmaktadır. Hava giriş ve çıkışları belirli zaman aralıklarıyla yer değiştirmektedir. Aynı zamanda hava üfleyerek hastanın terlenmesi önlenmektedir. Hastanın vücudunu havayla temas etmesini sağladığından dolayı yaralanmaların önüne geçmektedir. Hastanın sağa sola hareket etmesi artık yatalak hasta yatağı ile daha kolay olacaktır. Hastanın rahatlığı için yapılan yataklar istenen verimi doğru kulanım ile vermektedir. Bu sorunlar için bize ulaşırsanız konu hakkında size yardımcı olabiliriz.

Sizlere 7/24 kaliteli ürün ve hizmet sunmak adına web sitemizi her gün güncelliyoruz. Sağlıklı günler dileriz.

Editör: TE Bilişim