TFF 1.ligde heyecan kaldığı yerden devam ediyor. Uzun yıllardır süper lig hasreti çeken Sakaryaspor, hasreti dindirip Süper Lig'e çıkmak istiyor. 8 haftalık süreçte istediği sonuçları alamayan Yeşil Siyahlılar teknik direktör İlker Püren ile yollarını ayırmıştı. Genç teknik adam Sakaryaspor'un başında çıktığı 8 maçta 4 galibiyet ve 4 mağlubiyet aldı. Sakaryaspor bu sonuçlarla TFF 1.ligde 9.sırada bulunuyor. TFF 1.lig ekibi bu sezon sahasında oynadığı 4 karlılaşmanın 3'ünü kazanma başarısı göstermişti. 

Öte yandan Sakaryaspor uzun yıllardır Süper Lig hayali kuruyor. Süper Lig'de oynadığı dönemlerde önemli başarılar yakalayan Sakaryaspor, muhteşem taraftarıyla da Sper Lig'e damga vurmayı başarmıştı. Öte yandan Yeşil Siyahlılar 16 yıldır süper lig hasreti çekiyor. 

Sakaryaspor'da zorlu mücadele öncesi 4 önemli eksik bulunuyor. Sarı kart cezalısı olan Serkan Odabaşoğlu ve sakatlıkları bulunan Milosevic, Oğuz ve Kravets'in Adanaspor karşısında forma giymesi beklenmiyor. Adanaspor'da ise zorlu mücadele öncesi eksik oyuncu bulunmuyor.

YENİ TEKNİK ADAMLA İLK MAÇ

İlker Püren ile yollarını ayıran Sakaryaspor Hatayspor'un sözleşmeşini kısa süre önce feshettiği Serkan Ölbalta ile sözleşme imzaladı. Yeni hocasıyla ilk maçıyla çıkacak olan Yeşil Siyahlıların nasir bir mücadele göstereceği merak ediliyor.

ADANASPOR BU SEZON BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYOR

Son iki maçtır kazanamayan ve 8 puanla 14.sırada bulunan Adanaspor sezona istediği gibi başlayamadı. Bu sezon hiç deplasman galibiyeti bulunmayan Turuncu Beyazlılar  ilk deplasman galibiyetini almak için sahaya çıkacak.

İKİ TAKIM ARASINDA 32.RANDEVU

Sakaryaspor ile Adanaspor daha önce 1966 yılından bu yana, 31 kez karşı karşıya geldi. Yeşil-siyahlı temsilcimiz 5 kez galip gelirken, turuncu-beyazlı Adana temsilcisi 13 kez karşılaşmalardan üstün ayrılmayı başardı. 13 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

sakaryaspor-adanaspor-mucadelesi-saat-kacta-hangi-kanalda

İŞTE İKİ TAKIMIN ZORLU MÜCADELE ÖNCESİ MUHTEMEL 11'LERİ

Sakaryaspor: Furkan Köse,Oğuz Yıldırım, Çağlayan, Ümit, Hüsamettin, Nalepa, Ozan Sol, Hakan Yavuz, Hüseyin Öztürk, Woolery ve Kasongo

Adanaspor: Hasan Hüseyin, Hakkı, Yiğithan, Roche, Emre Kaplan, Hakan Yeşil, İbrahim Aksu, Burak Çoban, Tetteh, Ahmethan Köse ve Jallov

Zorlu mücadele Yeni Sakarya Atatürk Stadyumu'nda oynanacak. Saat 19:00'da başlayacak olan mücadeleyi Eren Özyemişçioğlu yönetecek. Mücadele TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

HaberTS - Mahmut Bulut