BAKAN KURUM’A TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Plan ve Bütçe maratonu tüm hızıyla devam ediyor. Dün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerde söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Salih CORA, Türkiye’nin dört bir yanında ve Trabzon’da yapılan yatırımlara dikkat çekerek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM’a teşekkür etti.

KİMSE ‘NEREDE BU DEVLET’ DEMEDİ

“AK Parti iktidarları döneminde her bir şehrimizi ihya eden vizyoner projelerle, şehirlerimizi güzelleştiren kentsel dönüşümlerle, vatandaşımıza imkanlar sunan TOKİ yatırımlarıyla, her bir ildeki Millet Bahçesi projeleri ile ülkemize eserler kazandırmaya, milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz.” diyen CORA, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız özellikle afat dönemlerinde kendini çok net bir şekilde vatandaşımıza hissettirmiştir; deprem oldu vatandaşın yarasına merhem oldu, sel oldu, heyelan oldu ama çok şükür bir hezeyan olmadı. Vatandaşımız hiçbir zaman ‘Nerede bu devlet?’ demedi. Vatandaşlarımız hep ‘Allah devletimize zeval vermesin.’ dedi, memnuniyetini ifade etti. Yangın oldu, bakanlığımız anında orada oldu; salgın oldu, yine aynı şekilde durmadan, yorulmadan, üşenmeden milletin derdine derman oldu.” ifadelerine yer verdi.

VİZYONER PROJELERLE MİLLETİMİZE HİZMET EDİYORUZ

Milletvekili CORA, sözlerini şu şekilde devam etti:

“Şehirlerimize, 81 ilimize doğal gazı getirerek hava kirliliğini büyük ölçüde ortadan kaldırdık, şehirlerimizin her bir tarafında elektrik hatlarını şehir merkezinde yerin altına alarak görüntü kirliliğini ortadan kaldırdık, her bir tarafta özellikle sokak sağlıklaştırmalarıyla beraber şehirlerimize ayrı bir vizyon kazandırdık. Rakamlar ortadadır, 1 milyon 943 bin binanın kentsel dönüşümünü gerçekleştirdik, bu depremle mücadele noktasında ne kadar samimi olunduğu ortaya çıkmaktadır. 152 millet bahçesi yaptık, 18 milyon metrekarelik millet bahçesiyle şehirlerimizde nefes alınabilecek önemli mekânlar, alanlar oluşturduk. 1.615 kilometre bisiklet yoluyla vatandaşımıza hem spor hem sağlık için çok önemli destinasyon alanları oluşturduk. 170.000 sosyal konut yaptık, 1 milyon 170 bin adet Toplu Konut İdaresi tarafından konut yapıldı. Özellikle son İlk Evim İlk İşyerim Projesi’yle milletimizde inanılmaz bir teveccüh oluştu.”

TRABZON’UN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

Son olarak Trabzon’daki yatırımlara dikkat çekerek Bakan KURUM’a teşekkür eden CORA, şöyle devam etti: “Tabakhane ve Zağnos vadileri geçmişte âdeta mezbelelik olarak değerlendirilen yerlerken kentsel dönüşümle beraber yeşil alan olarak bırakıldı. Çömlekçi artık bir sorun olmaktan çıktı. Kentsel dönüşümle birlikte yeni binalar yükselmektedir. Ayasofya Camisi’nin etrafı kentsel dönüşümle beraber turizme kazandırılmış oldu. Pelitli Dönüşüm Projesi'yle beraber şehrimizde yeni bir ticari merkezi oluştu. Akyazı Stadyumu TOKİ tarafından inşa edildi ve hakikaten tüm sporseverlerin takdirini kazanmaktadır. Avni Aker, Akçaabat ve Vakfıkebir Millet Bahçelerimiz vatandaşımızın memnuniyet duyduğu projelerdendir. Meydan bölgesi sokak sağlıklaştırması, balık halinin yeniden yapılması gibi nice projelerde Bakanımızın imzası vardır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız son yıllardaki atılımlarıyla beraber milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Bakanımıza özellikle bir kez daha teşekkür ediyorum.”