Samsung Galaxy A7x serisini üretimden kaldırıyor. Galaxy A74 model Samsung akıllı telefon piyasaya hiç çıkmayabilir.

2019 yılına kadar Galaxy J serisi, Samsung'un orta sınıf akıllı telefon modellerine başkanlık etti. Paranızın karşılığını alabileceğiniz yeni teknoloji modeller Galaxy A53 ve A23 cihazları oldu. Samsung Galaxy A serisi cihazlar çok iyi iş yaptı. Daha kaliteli Galaxy A72 ve A73 modelleri geldi ve başarılı oldu. Ancak görünen o ki şirket Galaxy A74'ü piyasaya sürmeyecek.

SAMSUNG GALAXY A7X SERİSİ TARİH OLUYOR

Bugün çıkan bir haber, Samsung'un Galaxy A7x serisini sonlandırmayı planladığını öne sürüyor. 2023'te Galaxy A74 modeli tanıtılmayabilir. Galaxy A54 ve Galaxy A14 gibi yakında piyasaya çıkacak A serisi akıllı telefonlar dışında beklenen Galaxy A7x serisi iptal edildi, üretim durdu.

Ancak rapor varsayımlara dayanıyor ve markadan henüz resmi bir onay yok. Samsung Galaxy A74'ün geliştirme aşamasında olması ve gelecek yıl piyasaya çıkması çok olası.

Hatırlamak gerekirse, Galaxy A72 ve A73, amiral gemileri ile uygun fiyatlı modeller arasında yer alan orta sınıf akıllı telefonlardı. Sürükleyici bir ekrana, iyi kameralara ve vasat bir işlemciye sahipler. Bu telefonlar tam olarak performans odaklı olmasalar da yine de normal kullanım için yeterince güçlüler.

Samsung yakında piyasaya sürülmesi beklenen Galaxy A54 üzerinde çalışıyor. Kısa bir süre önce Exynos 1380 işlemciyle Geekbench web sitesinde ortaya çıkan telefon, tek çekirdek testinde 776 puan ve çok çekirdekli testte 2599 puan aldı. 5100mAh pil ve 25W hızlı şarj ile birlikte 50MP birincil kameraya sahip olduğu söyleniyor. Kutudan Android 13 tabanlı One UI 5 ile çıkacak.

Editör: Didem Bektaş