Samsung Galaxy S23 Ultra serinin en üst seviyedeki akıllı telefonu. Cihazla ilgili tasarım, fiyat ve teknik özellikler gibi detaylar haberimizde.

Samsung Galaxy Unpacked 2023 etkinliği çok yakında. Bu konferans sırasında şirket, yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S23 serisi olmak üzere çeşitli yeni ürünleri duyuruyor olacak. serinin en üst modeli Galaxy S23 Ultra modelinin tüm detayları belli oldu.

Samsung Galaxy S23 Ultra Özellikleri

Tasarım ve Ekran

Galaxy S23 Ultra'nın selefi Galaxy S22 Ultra'ya oldukça benzer bir tasarıma sahip olduğuna inanılıyor. Yani yuvarlak köşelerden çok keskin ve düz köşelere sahip olacak. Arkada, üst yarısında hafif bir tümsek olan dikey olarak istiflenmiş kameralar bulunurken, alt yarısı sadece Samsung markasını taşıyor. Bu arada ön tarafta, her tarafında minimum çerçeve bulunan uzun bir ekran ve merkeze hizalanmış delikli bir selfie kamerası yer alacak.

Galaxy S23 Ultra'nın 6,8 inçlik uzun bir AMOLED ekrana sahip olduğuna inanılıyor. Bu panelin, LTPO teknolojisi sayesinde yüksek 120Hz'den 1Hz'e kadar düşebilen dinamik yenileme hızına sahip bir QHD+ (3.088 x 1.440) çözünürlüğe sahip olacağı bildiriliyor. Galaxy S23 Ultra'nın ekranı, dikkate değer yönlerinden biridir ve 2.000 nit'lik yüksek bir tepe parlaklık sunduğu söyleniyor; bu, önceki modelin sunduğu 1.750 nit'ten daha fazla. Bu panel aynı zamanda Corning Gorilla Glass Victus 2 ile birlikte gelecek.

Özellikler

2023'ün amiral gemisi akıllı telefonu olan Galaxy S23 Ultra, Qualcomm'un en yeni ve en büyük Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ile donatılacak. Bu işlemci, 8 GB veya 12 GB RAM ve 256 GB, 512 GB veya 1 TB dahili depolama ile eşleştirilecek. Markanın cihazı yalnızca Snapdragon'a özel tek bir sürümde piyasaya süreceği görülüyor.

Çeşitli sızıntılara göre, telefon 45W'a kadar kablolu hızlı şarjı, 10W kablosuz şarjı ve hatta ters kablosuz şarjı destekleyen 5.000 mAh büyük bir pil paketinden güç alacak. Diğer önemli özellikler arasında ekran altı ultrasonik parmak izi tarayıcı, Bluetooth 5.3, Wi-Fi6E, UWB ve hatta NFC desteği yer alıyor. Galaxy S23 Ultra, kutudan çıktığı andan itibaren Android 13 işletim sistemi tabanlı One UI 5.1 ile çalışacak.

Kamera

Ekranın yanı sıra şirket, yaklaşmakta olan amiral gemisi telefonunun fotoğrafçılık yeteneklerini geliştirmeye de büyük önem veriyor. Yükseltmeler, görünüşe göre daha iyi kalite sunacak olan yakınlaştırma merceği ile ilgiliyken, diğer söylentiler ayrıca düşük ışık performansının birincil sensörde de büyük ölçüde iyileştirileceğini iddia ediyor. Farkında olmayanlar için Galaxy S23 Ultra, dörtlü kamera kurulumuna sahip olacak.

Ana kamera 30 fps'de 8K çözünürlüğe kadar kayıt yapabilen ve OIS'yi destekleyen büyük bir 200 megapiksel ISOCELL HP2 sensörüdür. Bu sensör, f/1.4 diyafram açıklığına ve 120 derece FOV'a sahip 12 megapiksel ultra eş açılı lens, 3x optik yakınlaştırma, f/2.4 açıklık ve OIS desteğine sahip 10 megapiksel telefoto lens ve son olarak başka bir 10 megapiksel periskop telefoto ile eşleştirilmiştir. Öte yandan ön kısımda HDR destekli 12 megapiksel özçekim kamerası yer alacak.

Samsung Galaxy S23 Ultra Fiyatı

Galaxy S23 serisinin sözde fiyat etiketi geçtiğimiz günlerde Avrupa pazarı için sızdırılmıştı. Bu bilgi, Galaxy S23 Ultra'nın 8GB+256GB ve 12GB+512GB modelinin fiyatlandırmasını ortaya çıkardı. Düşük bellek modeli 1.409 Euro'dan, yüksek bellek modeli 1.580 Euro'dan satışa sunulacak.