Samsung, Galaxy Watch 5 serisini tanıtacak. Önceki seride akıllı saatlerin pil sorunu büyük bir problem yaratmıştı. Galaxy Watch 5 Pro modelinde pil sorunu çözüldü. İşte detaylar!

Güney Koreli şirket, önümüzdeki hafta yeni Pro modeliyle birlikte Galaxy Watch 5 serisini görücüye çıkaracak. Ancak etkinlik gününe gelmeden önce üst düzey akıllı saat modeli ile ilgili heyecan verici bir detay paylaşıldı. Samsung, hayranlarının pil ömrü çok kısa olan Galaxy Watch 4 ile ilgili en büyük sıkıntısını çözmüş gibi görünüyor.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro Pili

Samsung Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro, büyük bir pil yükseltmesi alacak.

Galaxy Watch 5 Pro'nun 80 saate kadar pil ömrüne sahip olması bekleniyor.

Samsung, Galaxy Watch 5 serisinin fiyatını da haliyle artıracak.

Gelen son bilgilere göre, Galaxy Watch 5 ve Watch 5 Pro, geçen yılki Galaxy Watch 4'e kıyasla pil ömrü açısından önemli bir gelişme sağlayacak. Samsung'un, standart model için 80 saat ve 50 saate kadar olması beklenen Galaxy Watch 5 Pro'da iki kat daha uzun ömür sağladığı söyleniyor.

Üstelik bu, Galaxy Watch 5 Pro'ya Apple'a göre tahmini 18 saatlik kullanımla Watch Series 7'ye göre kayda değer bir avantaj sağlıyor.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro Fiyatı ve Özellikleri

Sağlam pil ömrüne ek olarak, yaklaşmakta olan premium akıllı saatin 1.36 inç yuvarlak AMOLED ekrana sahip olduğu görülüyor. Ayrıca geçen yılki Galaxy saatlerinde bulunan Gorilla Glass yerine safir cam kullanacak. Tüm Galaxy Watch 5 modelleri, Google'ın en yeni Wear OS 3'ünde çalışacak ve Exynos W920 işlemciyi kullanacak.

Önde gelen sızıntı kaynağı OnLeaks'in izniyle Samsung, tüm Galaxy Watch 5 serisinin fiyatını, 469 €'dan (470 $) başlayan ve 40 mm modelini 299 €'dan (300 $) başlayan fiyatlara yükseltebilir.

Gelişmiş pil kapasitesini göz önünde bulundurarak Galaxy Watch 5 Pro'yu almak ister miydiniz? Sizce fiyatlar uygun mu, özellikleri yeterli mi?