Samsung Galaxy Z Fold 5 yakında tanıtılacak. Cihazın kapak ekranı, ağırlığı ve daha fazla detayı belli oldu.

Samsung'un Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Güney Koreli teknoloji devinin bu katlanabilir akıllı telefonları duyurmak için Ağustos ayında bir Galaxy Unpacked etkinliği düzenlemesi muhtemel. Haber kaynağı Ice Universe, Z Fold 5 ve Z Flip 5 ile ilgili önemli ayrıntıları sızdırdı.

Samsung Galaxy Z Fold 5 Özellikleri

Samsung Galaxy Z Fold 5 ve Z Flip, yeni su damlası menteşe teknolojisi ve yeni ekran teknolojisi ile donatılacak. Her iki cihaz da IPX8 dereceli su geçirmezlik sunacak.

Galaxy Z Fold 5'in boyutu, selefi Galaxy Z Fold 4'ten yalnızca 0,2 mm farklı olacak. Z Fold 4 gibi 6,2 inçlik bir dış ekrana sahip olacak. Görünüşe göre yeni menteşenin uygulanması nedeniyle , iki yarı arasındaki boşluk azalacaktır. Dolayısıyla Samsung Galaxy Z Fold 5'in kalınlığı katlandığında 13.x mm civarında olacaktır. Z Fold 4 yaklaşık 263 gram ağırlığındayken, Z Fold 5'in yaklaşık 254 gram ağırlığında olması bekleniyor.

Galaxy Z Flip 5 gibi, Z Fold 5'in de Galaxy yonga seti için Snapdragon 8 Gen 2'ye sahip olması bekleniyor. Yakın tarihli bir rapor, cihazın Galaxy S23 Plus'ta bulunan kamera kurulumunun aynısı olan 50 megapiksel (ana) + 12 megapiksel (ultra geniş) + 10 megapiksel (telefoto) üçlü kamera ünitesine sahip olacağını ortaya koydu.

Editör: Didem Bektaş