TFF 1.ligde hafta sonu kritik bir mücadele bizleri bekliyor. Hem Süper Lig'de hem de alt liglerde uzunca yıllar mücadele eden Türk futbolunun köklü ekiplerinden Yılport Samsunspor ve Göztepe bu hafta sonu Samsun'da karşı karşıya gelecek. Mücadeleye dair tüm detaylar haberimizde.

Karadeniz ekibi zorlu mücadele öncesinde 17 puanla 6.sırada bulunuyor. Kırmızı Beyazlılar çıktığı 11 maçta 4 galibiyet 5 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 17 puan toplamayı başardı.

Göztepe ise zorlu mücadele öncesi 10 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik 4 mağlubiyet alarak 14 puan toplamayı başardı. İzmir ekibi ligde 14 puanla 10.sırada bulunuyor.

SAKATLIKLAR CAN SIKIYOR

Sezona birçok transfer yaparak giren Yılport Samsunspor, hem sakatlıklar hem de kadro dışı bıraktığı oyuncular sebebiyle daha dar bir kadroyla mücadele ediyor. Karadeniz ekibinde zorlu mücade öncesi 3 sakat oyuncu bulunuyor. Sakatlıkları devam eden Mücahid Albayrak, Yusuf Abdioğlu ve Fofana zorlu Göztepe mücadelesinde forma giyemeyecek. Öte yandan Samsunspor'da  oyuncu kart sınırında bulunuyor. 

Başarılı oyuncular Alim Öztürk ve Yusuf Gültekin Göztepe maçında kart görmeleri durumunda Samsunspor'un deplasmanda oynayacağı Tuzlaspor maçında forma giyemeyecekler.

Zorlu Göztepe maçı hakkında Samunspor'un başarılı oyuncusu Ali Ülgen önemli açıklamalarda bulundu. 

Ali Ülgen, "Göztepe maçıyla seri yapmamız gerekiyor. 1 maç kazandığımızda bile havanın ne kadar değiştiğini herkes görüyor. Eğer üst üste kazanırsak kendimize olan özgüvenimiz çok fazla artacak. Çok iyi işler yapacağımızı düşünüyorum. En az son maçtaki gibi mücadele vermemiz gerekiyor. Bu işler sadece 'kazanacağız' diyerek olmuyor. Antrenmanlarda çok iyi çalışıp, Göztepe maçına iyi konsantre oluyoruz. Taraftarların bizi destekleyeceklerini biliyorum. Kale arkaları da bilet satışına kapatıldı. Bu maç taraftarımızla birlikte önemli. Çünkü taraftarlarımızın desteği ile bu maçı kazanacağız. Samsunspor'un her zaman hedefi ve yeri Süper Lig'dir. Biz burada olsak da olmasak da Samsunspor'un yeri Süper Lig. Bunun herkes farkında. Takımda şampiyonluk yaşayan ve tecrübeli ağabeylerimiz var. Zor maçları kazanarak şampiyon olacağız. İnşallah hak ettiğimiz yere ulaşırız" şeklinde konuştu.

GÖZTEPE'DE UZUN SÜRE SONRA İLK

Uzun süredir sakatlıklarla boğuşan Göztepe, Yılport Samsunspor deplasmanına uzun süre sonra tam kadro çıkacak. Sezon başından beri sakatlıklar ve cezalar nedeniyle bir türlü tam kadro olamayan sarı-kırmızılılarda Emre Çolak'ın 3 maçlık cezası da bitti. Tecrübeli futbolcu Samsun maçında ki hocanın şans vermesi durumunda sahadaki yerini alabilecek.

SAMSUNSPOR GÖZTEPE MAÇI HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Spor Toto 1. Ligin 12. Haftasında Samsunspor sahasında Göztepe'yi konuk edecek. 6 Kasım Pazar günü saat 16.00'da Samsun 19 Mayıs Stadı'nda başlayacak karşılaşmayı Murat Erdoğan yönetecek. Yardımcılıklarını Mert Bulut ve Suat Güz yapacak. Maçın 4. hakemi olarak ise Hamit Basık görev alaca

SAMSUNSPOR GÖZTEPE MUHTEMEL 11'LER

Samsunspor: Jakub Szumski, Zeki Yavru, Soner Gönül, Yunus Emre, Alim Öztürk, Ali Kaan, Celil Yüksel, Kadem Harris, Sener Kaya, Gaetan Laura ve Ahmet Sağat.

Göztepe: Ekrem, Emir, Yunus Emre, Mihojevic, Aslanagic, İsmail, Yalçın, Tjanic, Yasin, Mamah ve Ali Akman

HaberTS - Mahmut Bulut