ÇOCUK TARTIŞMASI BÜYÜYEREK SİLAHLI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Şanlıurfa’da akşam saatlerinde yaşanan olay, çocuklar arasında başlayan basit bir tartışmanın kısa sürede büyük bir silahlı çatışmaya dönüşmesiyle sonuçlandı. Uğurlu Mahallesi’nde meydana gelen olayda, sokakta oynayan çocukların tartışması ailelerin de dahil olmasıyla büyüdü ve taş, sopa ile ateşli silahların kullanıldığı tehlikeli bir kavgaya dönüştü.

İddiaya göre tartışmanın duyulmasının ardından her iki tarafın aileleri araçlarıyla birbirlerinin evlerine giderek karşı karşıya geldi. Komşu ve akraba oldukları belirtilen iki grup arasındaki sözlü tartışma kısa sürede kontrolden çıkarak saldırıya dönüştü.

Hatay’da Elektrik Kabloları Patladı: Mahallede Panik Yaşandı
Hatay’da Elektrik Kabloları Patladı: Mahallede Panik Yaşandı
İçeriği Görüntüle

SOKAKTAKİ GRUP EVİ TAŞLADI, EVDEKİLER SİLAHLA KARŞILIK VERDİ

Kavganın büyümesiyle birlikte sokakta toplanan kalabalık, kavgaya karıştığı belirtilen kişilerin sığındığı evi taşlamaya başladı. Evde bulunan kişiler ise dışarıdan gelen saldırıya tabanca ve pompalı tüfekle karşılık verdi. Bölgede dakikalarca süren çatışma paniğe neden olurken, çevrede bulunan vatandaşlar korkuyla evlerine sığındı.

Çatışmanın ortasında kalan ve kimliği açıklanmayan bir kişi, göğsüne isabet eden kurşunla ağır şekilde yaralanarak yere yığıldı. Vurulma anı, olay yerindekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

5 KİŞİ YARALANDI, MAHALLEDE PANİK YAŞANDI

Silahlı kavga sırasında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Mermilerin bazı evlere ve araçlara isabet etmesi nedeniyle mahallede büyük panik yaşandı.

Kavganın etkisiyle sokak bir süreliğine hem araç hem yaya trafiğine kapatıldı. Mahalle sakinleri, uzun süre devam eden silah sesleri nedeniyle tedirginlik yaşadı.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu öğrenilirken, hastanelerde güvenlik önlemleri artırıldı.

JANDARMA GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Eyyübiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, kavganın yaşandığı bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yerinde yapılan incelemede çok sayıda boş kovan bulundu.

Jandarma, olaya karıştığı belirlenen kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Mahalledeki güvenlik kameraları incelenirken, çatışmanın başlangıcına ve saldırganların kimliklerine ilişkin detayların soruşturma kapsamında netleşmesi bekleniyor.

BÖLGE HALKI TEDİRGİN

Uğurlu Mahallesi sakinleri, çocuklar arasında başlayan bir tartışmanın bu denli büyümesine şaşkınlıkla yaklaştı. Olayın ardından mahallede tansiyon düşmüş olsa da, vatandaşlar benzer olayların yeniden yaşanmaması için yetkililerden daha fazla güvenlik talep ediyor.