Sebahattin Çakıroğlu'ndan Açıklama

Abone Ol
Bordo mavili takımın ayağa kalkması için bu birlikteliği sağlamasının şart olduğunu söyleyen Sebahattin Çakıroğlu ” Şehir kendi değerlerini mutlaka bir araya getirmelidir. Bu yönetim tarafından kırılmış onurunu ve gururunu tamir edecek, maddi ve manevi katkıyı sağlayacak homojen bir ekip oluşturulmalıdır. Şehri kucaklayacak, yurt içinde ve dışındaki lobisini tek yumruk yapacak bir oluşum yapmalı. Trabzonspor’un yurt içinde ve yurt dışında inanılmaz bir gücü var. Bu gücü harekete geçirmek için dinamikleri harekete geçirilmeli. Samimi bir şekilde olmalı. Mehmet Ali Yılmaz,Sadri Şener,Faruk Özak, Özkan Sümer, Hayrettin Hacısalioğlu,Hikmet Onur,Sivil toplum örgütleri,dernekler,belediye başkanları ve aklınıza kim gelirse onlar bu birlikteliğin içinde olmalı. İster düşünce olarak ister aktif olarak... Ama herkes horonun içinde olmalı. O halkaya tutmalı.Bir kurtuluş reçetesi hazırlamalı. Çünkü sevdamız ölüyor,tükeniyor,marka değeri bitiyor. Biz bu sevdamızın ölmesine izin vermemeliyiz. Tedavisi için kollarımızı sıvamalıyız. Sen ve ben kavgasından kurtulmalıyız. Hiç olmasa fikren bir araya gelmesi lazım” açıklamasını yaptı.

Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'na eleştirilerini sürdüren Sebahattin Çakıroğlu,  “Trabzonspor elbette siyasetten uzak kalmamalı. Her siyasetçiye aynı uzaklıkta olmalı. Ama hiç bir siyasetçiyi omzuna almamalı. Yanında olmalı. Bütün dinamikleri ile harekete geçmeli. Şehri ortak bir kalp atışı içinde toplamalı. Çekişmelerin bittiği herkesi ,her kesimi kucaklamalı. İbrahim Hacıosmanoğlu misyonunu tamamlamış,hiçbir şekilde yöneticilik ve liderlik vasıflarına sahip olmadığını spor kamuoyuna kanıtlamıştır. Dün dündür bugün bugündür düşüncesi içerisinde olan Hacıosmanoğlu yaptığı çelişkili açıklama ve uygulamalarla Trabzonspor’u rencide etmiştir. Hangi amaca hizmet ettiğini kanıtlamıştır. Temsil ettiği misyonda başarılı olmuştur. Siyasette başarılı olmuştur. Trabzonspor’da ise sınıfta kalmıştır. Saha sonuçları ortada. Yaptığı transferler ortada. Camiada hiçbir zaman barışı sağlayamadı ,kucaklayamadı. Kucaklanması için de çaba sarfetmedi. Camiayı bütünleştirmeyi bırakın tamamen dağılmasına neden oldu.Tamir edilmesi güç olan daha fazla yara açmadan bu işten elini çekmelidir.” dedi.

Trabzonspor camiasının suskun olmasının nedenin efendilikten kaynaklandığını söyleyen Sebahattin Çakıroğlu “Trabzon bir futbol şehridir. Anadolu’ya şampiyonlukları taşıyan aldığı kupalarla adından söz ettiren ,taraftarının büyüklüğü ile damga vurmuş bir kulüptür. Çok önemli değerleri vardır. O değerlersin susma nedeni toplumun önünde kavga edip kulübünü zor durumda bırakıp küçültmeme gayretidir. Bu sabrın sınırlarını da zorlamamak lazım. Gereğini yapıp kulübü daha fazla rencide etmeden genel kurula taşımalı ve Trabzonspor’un yönetim tarafından kırılmış olan onur ve gurunu tamir edecek işinin ve sözünün ehli insanlara, gerçek Trabzonsporlulara, sahiplerine teslim etmelidir. Eğer sözünün eri ise bunu yapmalı, kendisinden beklenen hiç olmasa bir doğru iş yapmasıdır. Bozuk saat bile günde iki kez doğruyu gösterir ” ifadelerini kullandı.
{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }