Türkiye 14 Mayıs’ta sandığa gidiyor ve yeni Cumhurbaşkanını seçiyor. Adaylar arasından tercihiniz kim? İşte, Mayıs ayının son seçim anketi sonuçları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Sinan Oğan, Mayıs ayında yapılan son ankette ne kadar oy aldı? Mayıs 2023 son seçim anketi sonuçları nasıl geldi? İşte şaşırtan oranlar!

Seçime 12 gün kala Cumhurbaşkanı adayları yapılan son ankette değerlendirildi ve oylandı. 14 Mayıs seçimine günler kala vatandaş, hangi adayın ne kadar oy aldığını ve rakibine ne kadar fark attığını bu anketler ile görüyor.

OPTİMAR'ın Türkiye'nin Nabzı isimli seçim anketi ve Genar Nisan anketine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti anketlerde açık ara önde gidiyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kim kazanır? Mayıs ayında yapılan son seçim anketinde vatandaşlar yüzde 54 oy oranı ile en çok Erdoğan'ı tercih etti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanabileceğini düşünenlerin oranı yüzde 41,8'de kaldı. Ankette Muharrem İnce, yüzde 3.1, Sinan Oğan ise yüzde 1.1 oranında oy aldı.

Milletvekili seçimlerinde ise anket sonuçları AK Parti ve MHP'yi işaret etti.