Seçim Yasakları Başladı, Seçim Yasakları Neler?

Abone Ol

Vatandaşlar yarın seçimlere gidecek ve 18 yaşını doldurmuş olan vatandaşlar seçme ve seçilme hakkı kapsamında Anayasa tarafından kendilerine Mustafa Kemal Atatürk tarafından verilmiş olan haklarını rahatlıkla ve güven içerisinde kullanabilecekler. Mevcut olarak her seçimde alınan yasaklarda bugün devreye girmiş durumda. Yüksek Seçim Kurulu tarafından 24 Haziran 2018 SAAT 06.00 sonrası başlatılacak yasak kapsamında marketler ve alkol satılan hiçbir yerde alkol satışına izin verilmeyecek. Saat 24.00'a kadar alkol satışı yapılamayacak olup düğün ve benzeri kutlamalara ise sadece seçim yasaklarına uyulması durumunda onay verilecek.

Eğlence görevi olan ve eğlence adı atında hizmet veren restoran ve lokantalarda alkol satılamayacak, yüksek sesli müzik açılamayacak olup sadece yemek verilebilecek.

Emniyet mensupları ve köy korucuları gibi kişiler dışında hiçbir vatandaş ruhsatlı dahi olsa silah kullanamayacak.

Saatler 18.00'ı gösterdiği andan itibaren hiçbir televizyon programı, radyo veya benzeri yayın organında tahmin veya seçim hakkında yorum yapılamayacak, YSK tarafından açıklanacak 18-21.00 arasında sadece haber sunulmasına onay verilecek.

Saatler 21:00'ı gösterdiğinden itibaren yayın yasakları tamamen kaldırılacak ve yayın organlarında istenildiği şekilde tahmin ve yorum yapılabilecek.

Aynı kurallar seçimler 2. tura kalması durumunda tekrar uygulanabilecek.

{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }