Seferihisar Tatilinde Neler Yapılır?

Yaz sezonunun sonuna gelmiş olabiliriz. Ancak, bunun için kendini üzmenize gerek yok! Daha şimdiden önümüzdeki yazın planlarını yapmaya başlayabilirsiniz. Hatta, Kasım veya Aralık ayındaki erken rezervasyon seçenekleri sayesinde yaz tatilinizi çok daha ucuza getirebilirsiniz.

Bu yazıda size İzmir’in en popüler ilçelerinden birisi olarak bilinen Seferihisar’ı tanıtacağız. Ayrıca, Seferihisar otelleri hakkında da bilgi alabilirsiniz. O halde başlayalım!

Seferihisar’ın Mutlaka Gezilip Görülmesi Gereken Yerleri

Seferihisar; Türkiye’nin ilk yavaş ilçesi olarak bilinir. Son derece sessiz ve sakin bir yer olarak da tanımlanabilir. Ayrıca, Sığacık mahallesi ile de meşhurdur. Seferihisar’da çok fazla şey yapabilirsiniz. Gelin, Seferihisar tatilinizi özel kılacak detaylardan bahsedelim!

·        Yolunuz ilk olarak Akkum Plajı’na düşmeli! Takdir edersiniz ki, insanlar; yaz tatiline deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmak adına gelirler. Bu noktada, siz de Seferihisar sayesinde serin Ege sularının tadını çıkarabilirsiniz. Akkum Plajı; Seferihisar’a gelen herkesin denize girebileceği en popüler plaj olarak bilinir. Burada şezlong ve şemsiye satan bir işletme bulunuyor. Ayrıca, rüzgar sörfü yapmak isteyenler için de uygun bir ortam olduğunu söyleyebiliriz.

·        Sığacık Kalesi; mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. 500 yılı aşkın tarihi ile dikkat çeken Sığacık Kalesi; Seferihisar tarihi hakkında bilgi almak isteyenlere hitap ediyor. Rodos Seferi sırasında savunma üssü olarak da kullanılan kalenin manzarasına kesinlikle hayran olacaksınız.

·        Sığacık; faydalanmasını bilene güzel sürprizler vaat eder. Onlardan birisi de Sığacık ile özdeşleşmiş bir değirmendir. Ata Demirer’in bir filminde de kendisine yer bulan bu değirmen; mutlaka görmeniz gereken yerler arasındadır. Bilhassa Sığacık manzarasına tanıklık etmek isteyenlerin yolu mutlaka buraya düşmelidir.

·        Sığacık’ta bulunan marina; tekne turu yapmak isteyenlerin yolunun mutlaka düşmesi gereken bir yer! 500’den fazla tekneye ev sahipliği yapan bu marina sayesinde Seferihisar çevresinde bulunan koyları ziyaret etme ayrıcalığına erişebilirsiniz. Tekne turları ile harika vakit geçirme şansını sizlere sunar.

·        Seferihisar’ın en meşhur yerlerinden birisi de Gödence Köyü! Burası; klasik Ege köyleriyle benzer özellikler taşıyor. Çevresinde bulunan yürüyüş parkurları ve doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor.

Seferihisar Otel Tavsiyeleri

Seferihisar otelleri beklentilerinizi en iyi şekilde karşılayacak. Aşağıdaki Seferihisar otelleri sayesinde tatiliniz çok zevkli hale gelecek.

·        Club Resort Atlantis: Akkum Plajı’nın hemen yanında bulunan bir oteldir. Son derece geniş bir alana kurulmasıyla dikkat çeker. Harika özellikleri ile fark yaratan bir tatil köyüdür.

·        Euphoria Aegean Resort & Thermal: En iyi Seferihisar otelleri listesinde olmayı sonuna kadar hak ediyor. Bilhassa bünyesinde bulunan farklı oda seçenekleri ile de kalitesini ortaya koyuyor.

·        Poseidon Butik Otel: Seferihisar butik otelleri arayanlar için en uygun seçenek! Yalnızca altı odası olsa da müşterilerine olabilecek en iyi şekilde hizmet sunuyor.

Editör: Özge Özkan