Teknoloji alanının en önemli ismi Selçuk Bayraktar, Bilim Merkezi ve Planetaryum açılışı için Trabzon kentini ziyaret edecek.

Trabzon’da heyecanla beklenen Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ve Planetaryum 21 Kasım Salı günü saat 10.00'da açılacak. Farklı yaş grupları ve ilgi alanlarına sahip bireyleri bilim ve teknoloji ile buluşturacak olan bilim merkezinin hayata geçime misyonu Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi'ne ait.

Lazer Markalama Önemi Lazer Markalama Önemi

İçinde 5 atölye, planetaryum, etkileşimli sergi alanları ve kafeterya bulunan Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, Trabzon'a yeni bir ışık olacak. Bilim ve teknoloji alanında faaliyet gösteren birey ve kurumların özel ilgisiyle karşılaşacak olan merkezin haftaya yapılacak olan açılışına ziyaret akını yaşanması bekleniyor.

21 Kasım’daki Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ve Planetaryum’un açılışına Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar da katılacak.

1979, İstanbul, Sarıyer doğumlu Selçuk Bayraktar, Robert Koleji, İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü mezunudur. Yüksek lisansını Upenn'de Elektrik Mühendisliği Bölümü'nde yapmıştır. 2007 yılından bu yana Baykar bünyesinde teknoloji liderliği görevini yürütmektedir. Türkiye’nin ilk yerli ve milli İnsansız Hava Aracı başta olmak üzere bilim ve teknoloji alanında sayısız başarılı çalışması olmuştur.

Editör: Didem Bektaş