Dijital dünya başka kişiler ile iletişim kurmak ve paylaşım yapmak için en keyifli yerlerden biri haline geldi. Çok fazla kişi bu alanlarda paylaşım gerçekleştirerek istediği şekilde sosyal medya hesabını yönlendirmektedir. İçeriklerin tamamı güven içerisinde kalmalıdır. Bunun için selfie paylaşırken mutlaka kimliğinizi korumanız gerekmektedir. Gizlilik koşulları bu alanda faaliyet göstermektedir.

 

 Kullanıcıların devamlı içerik üretmesi ile her alanda sistemi kullanmak mümkün hale gelmektedir. Güvenlik araştırmaları da bu bakıma kullanıcılara fayda sağlamaktadır. Selfie paylaşırken kullanıcı kimliğinin korunması yapılan her bir paylaşımı da güvenli hale getirmektedir. Paylaşımlar sistem tarafından koruma altına alınmaktadır.

 

 Bunun yanı sıra selfie paylaşımı da kalıcı olarak değil bu hesaplar içerisinde yer alan kaybolma özelliği ile gönderilmelidir. Selfie paylaşımlarında kimlik bilgilerinin, özel bilgilerin, finansal içeriklerin ve benzeri özelliklerin kullanımından mutlaka kaçınmanız gerekmektedir. Aynı zamanda verilerinizin gizli kalması için güvenilirlik koşullarını incelemeniz ve ona göre özçekim yapmanız önerilmektedir.

 

 Selfie Paylaşımlarında Etiket Kullanımları

 

ExpressVPN’in kapsamlı selfie araştırması, selfie tarihi ve selfie trendlerine değinmenin yanında selfie paylaşırken dikkatli olunması gereken noktaları paylaşıyor. Selfie paylaşımlarında etiket kullanımlarına dikkat edilmesi en önemli noktalardan biridir. Fotoğrafın geniş kapsamlı gösterilmesine neden olan etiketler kişilerin hesabını da güvensiz hale getirmektedir. Selfie paylaşımlarında konum ve coğrafi bilgilerin verilmesinden kaçınılmalıdır.

 

 Günümüzde oldukça fazla kişi konum paylaşarak güvenliğini ve gizliliğini riske atmaktadır. Bu nedenle etiket ve konum paylaşımlarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Etiket paylaşımları konusunda seçici olmak hesabın ve kişinin daha güven içerisinde kalmasına katkı sağlamaktadır.

 

 Selfie Paylaşımlarında Kişisel Bilgilerin Sınırlandırılması

 

 Selfie paylaşımlarında kişisel bilgilerin sınırlandırılması kişinin kendisini koruması adına önemli noktalardan biridir. Kişisel bilgilerin başkalarına paylaşılması hesabın ve kişinin güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Fotoğrafların altında ya da çevresinde herhangi bir kişisel bilginin yer almaması gerekmektedir.

 

 Tam ad, kimlik numarası, banka hesap numarası ya da telefon gibi bilgilerin olmadığından emin olun. Bu şekilde yapılan paylaşımlarda koruma en üst seviyeye çıkmaktadır. Kimlik hırsızlığı için gönderilerin seçilmesi ve uygun olacak şekilde gönderilmesi gerekmektedir.

 

 Selfie Paylaşımlarında Filigranlı Fotoğraf Paylaşma

 

 Selfie paylaşımlarında filigran kullanımı başkalarının sizin fotoğrafınızı kullanmasını engelleyecektir. Filigran yalnız size ait fotoğraflar olarak tasarlanmaktadır. Bu nedenle hesap çalma ya da fotoğraf çalma durumları da tamamen ortadan kalkmaktadır. Selfie paylaşımları günümüzde en sık yapılan çalışmalardan biridir.

 

 Bu nedenle filigran kullanımı ile fotoğraf paylaşımı da daha aktif hale gelmektedir. Kişiler gizlilik koşullarına ve güvenlik çalışmalarına bu şekilde uymaktadır. Selfie çalışmaları özellikle filigran ile desteklenerek daha güvenli hale gelmektedir.

 

 Selfie Gönderimlerinde Kişiyi Tanıma ve Ona Göre Gönderim Yapma

 

 Selfie gönderimlerinde kişiyi tanıma ve ona göre gönderim yapma koşulları en önemli işlemlerden biridir. Çok fazla kişi bu yöntem ile güvenli paylaşım gerçekleştirmektedir. Tanımadığınız kişilere selfie paylaşmak gizlilik koşullarına da aykırıdır. Kişiyi tanımak ve güvenilir olduğundan emin olmak paylaşımları da güvenli hale getirmektedir.

 

 Bu nedenle selfie paylaşım koşulları daha sistematik ve güvenli şekilde ilerlemektedir. Sosyal medya kullanıcılarının çok geniş kitlesi selfie gönderimi yapmaktadır. Bunun için kişiyi tanımak ve paylaşılacak platformu öğrenmek avantaj sağlar.

 

 Selfie Çekimi ve Paylaşımlarında Arka Plana Dikkat

 

 Selfie çekimi ve paylaşımlarında arka plana dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu şekilde kişiler daha güvenli paylaşım yapmakta, içerik üretmektedir. Aynı zamanda arka planda olası konum belirtisi ya da kişisel bilgilerin gözükmesi de engellenir.

 

 Selfie çekimlerinde kişiler duygularını da ön plana çıkarmamaya dikkat etmelidir. Olası dolandırıcılar için selfielerin somut ve filigran eklenerek gönderilmesi önerilmektedir. Çok fazla kişi bu şekilde gizlilik ve güvenlik koşullarını yerine getirerek paylaşım yapmaktadır.