Selülitlerinizden sonsuza dek kurtulabilirsiniz! Selülit yağı hangileridir? Ballı selülit masajı nasıl yapılır? İşte tüyolar!

Selülit her birimizi etkileyebilir. Kadınların yaklaşık %90'ının (hatta erkeklerin %10'unun) bu sorunla mücadele ettiği tahmin ediliyor, bu nedenle selülitiniz varsa, yalnız değilsiniz. Kafein kremlerinden şok dalgası tedavisine [kaynak] kadar her türlü tedavi etkili olarak lanse edilir. Selülitin sihirli bir tedavisi yok gibi görünse de bu, yenilgiyle ellerimizi havaya kaldırmak için bir mazeret değil. Selülit görünümünü azaltmak için, selülit yağı ve selülit masajı önerilerimize kulak verin.

Evde Selülit Tedavisi Yapmanın 2 Yolu

Yağ yakmanın yanı sıra selülitten kurtulmanın kesin bir yolu yok. Ancak isterseniz selülit görünümünü azaltmak için yapabileceğiniz birkaç şey var.

Selülit Yağı Yapımı

Greyfurt ve biberiye ile selülit karşıtı bakım ve masaj yağı yapabilirsiniz. Bu besleyici cilt yağı, bu esansiyel yağların yardımıyla selülitle birkaç farklı açıdan ilgilenmeye yardımcı olur.

Ardıç esansiyel yağı, kolajen parçalanmasına yol açan serbest radikallerin vücudundan kurtulmaya yardımcı olan antioksidan ve iltihap giderici bileşikler içerir.

Greyfurt esansiyel yağı, iyi bilinen lipolitik etkilere sahiptir, yani yağ dokusunu parçalamaya yardımcı olur.

Biberiye, ödem ile de yardımcı olacak güçlü bir anti-inflamatuardır.

Jojoba, cildi onarmaya yardımcı olabilecek harika bir taşıyıcı yağ ve vitamin açısından zengin bir yumuşatıcıdır.

  • 1/2 su bardağı jojoba yağı
  • 15 damla greyfurt esansiyel yağı
  • 15 damla biberiye esansiyel yağı
  • 15 damla ardıç esansiyel yağı

Yağları bir kavanoz veya amber şişede birleştirin. Selülitli bölgelere günde bir veya iki kez uygulayın ve yaklaşık 5 dakika boyunca cilde hafifçe masaj yapın. En iyi sonuçlar için, bir kahve peelingi ile peeling yaparak başlayın.

Yağınızı taze tutmak için koyu cam bir şişede saklayın ve her kullanımdan önce çalkalayın.

Ballı Selülit Masajı Nasıl Yapılır?

Bal, ciltteki oksidatif stresi onararak antioksidanlarla iyileştirme sağlayan harika bir doğal ilaçtır.

Adım bir

Temiz, kuru ellere yaklaşık 2 çay kaşığı çiğ bal dökün. Balı eşit şekilde dağıtmak için ellerinizi birbirine sürtün.

İkinci adım

Cilde ince bir tabaka bal sürün. Ayak bileklerimden başlayıp uyluklarıma kadar ilerliyorum (ayak bileklerinizin ve baldırlarınızın da biraz ilgiye ihtiyacı var!), selülitli bölgelerde fazladan zaman harcıyorum. Balın istediğiniz kadar dağılmadığını fark ederseniz, ellerinizin cilt üzerinde pürüzsüzce kaymasına yardımcı olmak için bir çay kaşığı yağ ekleyin.

Adım üç

Her iki elinizi kullanarak, cilde kısa, yukarı doğru hareketlerle masaj yapın. Kuru fırçalamada olduğu gibi, detoksifikasyona yardımcı olduğu söylendiğinden, lenf kalbe doğru hareket edecek şekilde masaj yapmak istersiniz.

Her seferinde elinizi vücudunuzdan uzaklaştırmak gittikçe zorlaşacaktır. Çok çabuk emilirse selülit masajı sırasında biraz daha bal uygulamanız gerekebilir.

Adım dört

Özellikle çukurlu alanlar için, cildi kaldırmak ve sıkmak için parmaklarınızı kullanın. Bu, yağ birikintilerini parçalamaya ve gevşetmeye yardımcı olur, böylece daha kolay yeniden dağıtılabilirler.

Beşinci Adım

Uyluğun üst kısmına ulaştığınızda, kan akışını artırmaya ve yağ hücrelerini yeniden dağıtmaya yardımcı olmak için bölgenin üzerinden birkaç kez geniş, dairesel hareketlerle geçin.

Altıncı Adım

Masaja 5-10 dakika devam edin. Masaj boyunca basıncı artırabilirsiniz, ancak yoğun basınç uygularsanız morarmaya neden olabileceğini unutmayın. İhtiyaçlarınızı karşılamak için masajın süresini veya yoğunluğunu artırabilir veya azaltabilirsiniz. Bittiğinde, sabun ve ılık suyla durulayın ve cildi beslemek için bir veya iki çay kaşığı selülit yağı uygulayın.

Selülit görünümünü iyileştirmek için haftada 2-3 kez veya gerektiği sıklıkta tekrarlayın. Bu masajı kuru bir fırça, basit bir taşıyıcı yağ veya daha önce yaptığımız kendin yap selülit yağı karışımı ile de yaparak dağınıklığı azaltabilirsiniz.

Bu bölgeye kan akışını artırdığınız için biraz kızarıklık bekleyin. Kan beraberinde besinleri ve oksijeni de getirir ve toksinleri dokulardan ve kaslardan uzaklaştırır.