1994 yılında Denizli’de doğan Semih Çalışkan, gazetecilik mesleğine 2010 yılında Denizli’deki yerel bir radyo ve televizyon kurumunda başladı. Çalışkan, 2012 yılında Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünde eğitim görmeye başlarken, bu süreçte bölgesel yayın yapan televizyon kanalında muhabirlik görevini yürüttü.

Ayrıca üniversite bünyesindeki uygulama radyosu ve televizyonunda programlar yaptı. 2016 yılında mezun olduktan sonra İstanbul’da yayın yapan Tek Rumeli Tv’de çalışmaya başladı.

Balkan bölgelerine yaptığı yayınlarla bilinen televizyon kanalında ana haber bülteni ve siyaset içerikli programları sunan Semih Çalışkan, bu süreçte birçok siyasetçiyi de programda ağırladı.

Programlarda verilen mesajlar pek çok kez siyasi gündemde yer aldı. 2019 yılında Demirören Haber Ajansı (DHA) bünyesinde gazetecilik görevini yürüten Çalışkan, birçok önemli olayı yerinde takip etti. Barış Pınarı Harekatı kapsamında Suriye’ye giden Çalışkan, bölgeden sıcak ve anlık bilgileri CNNTÜRK başta olmak üzere HABERTÜRK, HABER GLOBAL gibi kanallarda canlı yayınlarda aktardı.

2020 yılında TRT HABER bünyesinde çalışmaya başlayan gazeteci Semih Çalışkan bir dönem TRT 1 Ana Haber Bülteni’nde muhabirlik yaparak, ayrıca haber seslendirme görevlerini yürütttü. Çalışkan şu an İstanbul’da TRT HABER muhabiri olarak görevine devam ediyor.

478e5cc6-d779-4cbe-a588-98f9b299609d

Editör: Haber TS