Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Tecrübeli çalıştırıcı, hafta sonu oynanan Beşiktaş-Antalyaspor maçındaki siyasi sloganlara ilişkin görüşlerini paylaştı.

Güneş, siyasi söylemlerin içine çekilmeye çalışıldığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Siyasi tarafa çok çekildiğimi gördüm. Benim konum değil. Siyasi bağırmalar benim işim değil. Birey olarak ülkenin kim olursa olsun devleti, milleti, her bireyi önemli. Beşiktaş için de beni sevmeyen varsa Beşiktaşlı değildir diyemem. Beşiktaş camiasında olan herkes Beşiktaşlıdır. Eleştiriden dolayı ayırmam. Ülke de öyle.

"CUMHURBAŞKANI HER GÜN ORADA"
Siyasi olarak ne cevap veririm ne de kendimi ezdiririm. En büyük aile, millet-devlet. Bunun kıymetini bilelim. Hala kısır çekişme içinde gidiyoruz. Eleştiri karşı tarafı yok etmek değildir. Sessiz yığınlar oluşturmak iyi değildir. Doğruları alıp, düzeltmeye çalışacağız. Hükümet iki eleştiri aldı. Daha sonra da Cumhurbaşkanı her gün orada. Cumhurbaşkanı oradaysa herkes orada. Kim olduğun önemli değil. Çocuğun kumbarasından 1 TL vermesi daha makuldür."

ONUR BULUT TRANSFERİ
Kayserispor’dan kadroya katılan Onur Bulut’un transferine ilişkin konuşan Şenol Güneş, "Saiss ve Rosier iyi oyuncular. Rosier evvelki sene çok iyi oynadı. Geldiğim dönemde dalgalanma geçirdi. İyi oynayana iyi, kötüye kötü diyeceğiz. Oyun dışına çıktığı oluyor ama hırsla oynuyor. Buranın direkt oyuncusu. Onur da gündemimize gelen oyuncu oldu. Bunlar iyi oyuncular. Gündeme gelince olur mu olur.

Sene sonunda alınması gerekirken kulüpler anlaşmış. Çıkış maddesi 1 milyon Euro veren alır. Beşiktaş da maddeye dayanarak aldı. O da kulübüne para kazandırdı" ifadelerini kullandı.

DEPLASMAN YASAĞI KONUSU
Şenol Güneş, deplasman yasağı ile ilgili ise şunları söyledi:

"Deplasman yasağı ortak akılla birlikte alınacak karar. Tartışmaya açık. Federasyonu ve Kulüpler Birliği'ni suçlamak için demiyorum. Kural koyulur, herkes uyar. Bu kararı kim aldı, niye aldı, neden acele etti, bunları söyleyin. Kim faydalandı, kim faydalanmadı. Hep yukarıdaki takımlara bakıyorsunuz, bir de aşağı bakın. Bunlar tartışılmalıydı. Kararlara zaten uyuyoruz. Deplasman yasağı da öyle. Depremden dolayı aynı şehirde bir takım katılırken diğer takım niye katılamıyor. Hepimizi ilgilendiren konuda kararlar alınsın fikirler alınsın karar verilsin. Deplasman yasağına katılmıyorum."

Editör: Haber TS