Şenol Güneş'ten Avrupa terapisi

Abone Ol


Şenol Güneş'in 'kayıp yıl' olarak nitelendirdiği sezonun son maçına Avrupa kupalarını garantilemek için hazırlanan Trabzonspor'da antrenmanlar, olaylı Fenerbahçe maçının geriliminden çıkılması için basına ve taraftarlara kapatıldı.

Şenol Güneş, derbilerde başarısız sonuçlar alan bordo mavili ekibini Beşiktaş maçına konsantre etmek için oyuncularıyla sık sık toplantılar düzenleyerek teke tek görüşmeler yapıyor. Güneş, toplantılarda şu ifadeleri kullandı:

"Şampiyonlar Ligi'ndeki başarımızı lige ve kupaya taşıyamadık. Sonuçta kupasız bir sezonu geride bırakıyoruz. Yaşadığımız şeyler ortada. Ama bu aşamaya kadar gelmişken artık Avrupa kupalarına gidiş biletimizi cebimize koymamız gerekiyor. Bu nedenle Beşiktaş maçına sezonun ilk maçıymış gibi hırsla asılmanızı ve bizi Avrupa'ya taşıyacak skoru almanızı istiyorum. Bu sezon için bir tesellimiz olsun."

DERBİLERDE YÜZÜ GÜLMEDİ

Beşiktaş karşılaşmasıyla bu sezonda 53'üncü maçına çıkacak olan bordo mavili takım, derbilerde istenilen sonuçları alamadı. 11 derbi maçı oynayan Trabzonspor, sadece 2 galibiyet aldı, 6 mağlubiyet ve 3 beraberlik elde etti. Kalesinde 17 gol gören Trabzonspor, rakip filelere ise 8 gol bırakabildi. Trabzonspor, bu sezon Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı oynadığı 4'er maçta da hiç galibiyet alamadı, Beşiktaş'ı ise 3 maçta iki kez yenme başarısını gösterdi.

Sezonun ilk yarısında Beşiktaş'a ve Fenerbahçe'ye 1-0, Galatasaray'a 3-0'lık skorlarla mağlup olan Trabzonspor, ikinci yarıda Beşiktaş'ı 2-1 yendi, Galatasaray ve Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Süper Final'de ise Fenerbahçe'ye 2-0 ve 3-1'lik skorlarla mağlup olan Trabzonspor, Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti. Galatasaray karşısında ise sahasında aldığı 4-2'lik mağlubiyetin ardından deplasmandan 0-0 beraberlikle döndü. Bordo mavililer, 33 puanlık 11 derbide sadece 9 puan toplaayabilirken rakiplerine 24 puan bıraktı.

YOLCULUK YARIN

Trabzonspor, Beşiktaş ile oynayacağı karşılaşma için yarın İstanbul'a gidecek. Sabah saatlerinde yapılacak antrenmanın ardından bordo mavililer, saat 15.00'te İstanbul'a hareket edecek ve maç saatini beklemeye başlayacak. Şenol Güneş, Fenerbahçe maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Mustafa Yumlu'yu Beşiktaş karşsında da riske etmeyecek ve formayı Polonyalı Glowacki'ye verecek.
{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }