Sevkiyat planlama yazılımı, yoğun dağıtım yapan sektörler için oldukça mnemlidir. Günümüzde üretim yapan birçok firma ve işletme bulunmaktadır. Bu firmalar kendi içlerinde ne kadar iyi ve kaliteli ürünler üretseler dahi yanlış planlanan bir sevkiyat ile ürünler gecikebilmekte ve bu da müşteriler tarafından olumsuz karşılanmaktadır. Tüm emeklerin bir anda boşa çıkmasına sebep olan kötü sevkiyat durumları, lojistiğin ve üretimin yüksek seviyelerde bulunduğu günümüz koşullarında hiç hoş karşılanmamaktadır.

Müşteriler ile var olan diyaloğun ve memnuniyetin üst seviyede yer alması, satışlar ile beraber kazançların da üst seviyelerde yer almasını sağlar. İşletmeye ait olan kazanç durumunu daha fazla yükseltilmek isteniyorsa, sevkiyat planlamasının doğru yapılarak planlanan tarihler arasında teslimat yapılması gerekir. Bu gibi planlamalar için ise sevkiyat planlama yazılımı olarak adlandırılan yazılımların kullanımına ihtiyaç duyulmaktadır.

Rota oluşturma yazılımı için tıklayın.

Sevkiyatlar içerisinde işletmeler için önemli olan bazı faktörler bulunur. Bunlar arasında yer alan en önemli faktör ise yakıt masrafıdır. Gidilecek olan alana değin oluşan yakıt masrafları, işletmelerin kazanç payında düşüşlere sebep olması nedeni ile doğru bir rota planlamasına ihtiyaç duyar. Bu planlamaların yapıldığı ve tüm masrafların oluşturulduğu programlar ise sevkiyat planlama yazılımlarıdır. Hatasız bir şekilde çalışmayı mümkün kılan ve personeller ile daima iletişim halinde kalmayı sağlayan bu yazılımlar, gönderilen ürün tipleri ve adetleri gibi birçok faktörü de kendi içerisinde barındırmaktadır. Bu programlar ile güzergâh, olumsuz şartlar ve teslimat miktarı gibi birçok faktör belirlenebilir ve sevkiyat planlaması konusunda hatasız bir planlama ortaya çıkartılabilir.

Editör: Ersin Tanitim