Rize’nin Pazar ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle tıkanan rögar kapakları suyun evlerin içerisine girmesine neden olup eşyaların da kullanılmaz hale gelmesine sebep oldu.

Yağışlar nedeniyle rögarlar tıkanınca evleri su bastı - Vitrin Haber -  Sinop Haberleri

Olay ilçeye bağlı Zafer Mahallesi’nde meydana geldi. Şiddetli yağıştan dolayı rögar kapakları tıkanınca yakınında bulunan İsmail Hakkı Çakan’a ait evi su bastı. Evin içerisine giren suyun durduramayan ev sakinleri hemen Pazar Belediyesi’nden yardım istedi. Olay yerine belediye ekipleri ve AFAD ekipleri sevk edildi. Eve giren su ekiplerin yardımıyla pompalarla tahliye edilerek boşaltıldı.

Yağışlar nedeniyle rögarlar tıkanınca evleri su bastı

Evlerinin önündeki rögar kapağının tıkanmasıyla eve bir anda suyun bastığını ifade eden İsmail Hakkı “Yağmurda evimin önünde ki Rögar kapağı tıkandı. Atık sular bir anda evimin içerisine girmeye başladı. Rögar kapaklarının üzeri asfaltlandığı için böyle bir şeyin başımıza geldiğini düşünüyorum. O esnada ben çay bahçesindeydim. Yetkililer geldi ve evin içerisindeki suyu boşaltılar. Yine ekipler gelecek ve temizleme çalışmalarına devam edecek” diyerek belirtti.