“Şike Konusu Kapanmıştır“

Abone Ol
 Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, dün Beyaz TV'de katıldığı 'Derin Futbol' programına bomba gibi açıklamalar yaptı. Demirören, şike konusundan, önceki akşam oynanan derbiye, yabancı konusundan Fatih Terim'e kadar bir çok konuya değindi. İşte Demirören'in açıklamalarından satır başları:

- Kurullar seçimle geldi. TFF'de kurullarla ilgili temas olmadı. Şişli Adliyesi ve Beşiktaş Adliyesi farklı kararlar verebilirler. Bizim kararlarımızdan başka kararları UEFA alabilir. 

- Ben Sadri Başkana haklıysan kupanı alırsın dedim. Kurullar karar verirse... Benim şike konusunda kişisel kanaatim olamaz. Bir sene evvel 'Konu kapandı' dedim. 3 Temmuz olayı bitmiştir. Milli takım gidemeyecekti, 10 takım gidemeyecekti. Bunu olumlu tarafından alalım, bitti. Kapatmak en doğrusudur. 

- Melo'nun hareketine çok üzüldüm. G.Saray, Beşiktaş'ın Nouma kararını örnek almalı. Nouma'ya yapılanı, Galatasaray da Melo'ya yapmalı. Melo'ya bizim yönetim olarak ceza verme lüksümüz yok. Ünal Aysal'la ailece de görüşüyoruz. Galatasaray yönetime yakışacak kararları alacaklardır.

- Selçuk'un forma çıkarmasına ise bir şey diyemem. 

- Yabancı konusundaki kararı başkanların ağızlarından çıkan söze göre aldık. Biz yabancı kuralını 5 olarak açıkladık. Artısı yok. TFF, Türkiye'nin en büyük kurumlarından biridir, her sene karar değişemez ki. 

- Fatih hocanın Türkiye'deki değerini tartışmamız doğru olmaz. Dört maç diye konuştuk, sonra G.Saray'dan izin alıp anlaştık. Bizim TFF olarak G.Saray'a zarar verme gibi bir amacımız olamaz. Bizim dönemimizde Galatasaray dört tane kupa kazandı. 

- Demirören olarak Digiturk'ü alma projemiz yok. TFF olarak tüm ligleri işin içine sokup bir ortaklık kurma fikri var. Ama olmamış projeyi konuşmayalım. Televizyon açma projemiz var ve kanal açacağız. 

- Federasyonun bir tane taraftarı var mı? Yenilen her takım "Federasyon istifa" diyor.
{ "vars": { "account": "G-39SSKFJRW0" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } } { "vars": { "account": "G-JV1786CP4L" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }