Sindoma Emlak Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eş, inşaat sektöründe denetimsizlik sorununa dikkat çekerek, firmaların yeterliliklerinin sorgulanması gerektiğini vurguladı. Eş, "Sektörde iş bitirme itibarının bir geçerliliği olmalıdır" dedi.

İnşaat sektörü, ülke ekonomisi için büyük bir öneme sahiptir ve sağlıklı bir şekilde işlemesi, güvenilirlik ve kalite standartlarına bağlıdır. Ancak, denetimsizlik sorunu sektörün önündeki en büyük engellerden biri haline gelmiştir. Sindoma Emlak Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Eş, bu konuya dikkat çekerek, iş bitirme yeterliliği olmayan firmaların önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Eş, hayatında hiç konut yapmamış birkaç kişinin büyük projeler üstlenmesinin engellenmesi gerektiğini belirterek, "Firmalar, iş bitirme yeterlilikleri ile yapılabilecek proje alanı arasında ilinti kurularak yetkilendirilmeli. Bu sayede mağdurlar azalacaktır" dedi. İnşaat sektöründe iş bitirme başarısı ve kalite standartlarına uygunluğun bir firma için itibar ve güvenilirlik göstergesi olduğunu vurgulayan Eş, bu tür firmaların teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Denetim mekanizmalarının güçlendirilmesinin de önemli olduğunu söyleyen Eş, sertifikasyon kuruluşları ve denetim firmalarının inşaat projelerinin süreçlerini ve kalite standartlarını düzenli olarak kontrol etmesi gerektiğini ifade etti. Bu sayede, hileli veya düşük kaliteli işlerin önüne geçilebileceğini ve tüketicilerin güveninin sağlanabileceğini dile getirdi.

Ayrıca, yetkilendirme süreçlerinin ve mevzuatın netleştirilmesi gerektiğini belirten Eş, ehil olmayan kişilerin sektöre girişinin engellenmesi için şeffaflığın sağlanması gerektiğini söyledi. Bu sayede, sektördeki denetimlerin etkin bir şekilde yapılabilmesinin mümkün olacağını vurguladı.

Ülkemizde insanların en öncelikli hedefinin bir ev sahibi olmak olduğunu ifade eden Eş, Sindoma Emlak Müşavirlik olarak insanların güvenilir ve şeffaf bir şekilde gayrimenkule ulaşmalarını sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Editör: Aydan İnce