Konuşma esnasında kişinin davranışlarına özen göstermesi daha iyi bir muhabbetin oluşmasına ve kişinin sahip olduğu dış görünümüne olumlu etki sunacaktır. Sohbet esnasında karşıdaki kişiyi dinlerken başka şeylerle uğraşılmamalı ve etrafa bakılmamalıdır. Karşıdaki kişiye odaklanmak, muhabbeti daha samimi bir hale getirecektir. Dikkat dağıtıcı hareketlerden kaçınmak, iletişim gücünü üst düzeye çıkartacak ve kişinin muhabbetten zevk almasını sağlayacaktır. Konuşurken vücut dilini iyi bir şekilde kullanmak gerekir. Örneğin el ve kol hareketlerini sürekli anlatıcı bir şekilde kullanılması, karşıdaki kişinin anlaması konusunda yardımcı olacaktır. Sakin ve asil tavırlarla kendini ifade eden kişilerin ilgi çekici bir görünüme sahip olduğu söylenir. Bu şekilde bir davranış sergilenirse konuşma olumlu düzeyde etkilenecektir.

Sohbet Esnasında Hangi Davranışları Sergilemek Etkileyici Bir Görünüm Oluşturur?    

Konuşma sırasında kişinin emin ve kesin bir dille konuşması, karşıdaki kişiyi etkilemeye yetecektir. Kararsız görünmek ve çok boş vermiş bir görünüm sunmak, muhabbetin sıkıcı bir hal almasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra kişinin sahip olduğu dış görünüm de bundan etkilenecektir. Etkilerin olumsuz bir şekilde çoğalması muhabbetin bitmesine sebebiyet verecektir. Bu yüzden muhabbet esnasında karşı tarafa sorular yöneltilmeli,nasıl tarzında sürekli sorular sorulmalı ve keşfetme hissiyatı uyandırılmalıdır. Soruların bu şekilde sorulması, karşıdaki kişiyi en iyi şekilde ve tüm dikkatle dinlenildiği düşünülecektir. Bu da iletişim seviyesini bir üst düzeye taşıyarak aradaki samimiyetin oluşmasına yardımcı olacaktır.

Sohbet Esnasında Nelerden Kaçınmak Gerekir?    

Uyuşuk hareketleri sergilemek karşıdaki kişinin muhabbetten sıkılmasına sebebiyet verecektir. Bu yüzden muhabbetin içeriği ne olursa olsun sıkıcı ve sıradanmış gibi davranmamak gerekir. Aksi taktirde karşıdaki kişinin aklında olumsuz ön yargılar oluşacak ve bunların yok olması biraz zor olacaktır. Kaçınılması gereken bir diğer şey ise laubali davranışlardır. Laubali davranışlar aradaki samimiyeti sorgulatacak kadar kötü bir etki sunacaktır. Bu yüzden kişi konuşurken mutlaka kullandığı dile dikkat etmeli ve samimi bir dille hitap etmelidir. Laubali tavırlar, karşıdaki kişiyi kısa süre içerisinde rahatsız etmeye yetecektir. Kullanılan samimi dil sayesinde karşıdaki kişi de samimi bir şekilde hitap edecektir. Böylelikle iki taraf birbirini daha iyi bir şekilde dinleyecektir. Daha fazla bilgi için https://tulomsas.com.tr adresine göz atabilirsiniz.