Pek çok kadın için hayatının en önemli ve unutulmaz anı, doğum anıdır. Gebelik haberinin alınmasıyla birlikte başlayan heyecanlı, aynı zamanda anne adayının fiziksel, ruhsal ve hormonal pek çok değişiklikle karşı karşıya kaldığı dönem doğumla noktalanır. Annelerin bebeklerini kucaklarına alana kadar deneyimlediği uzun yolculuk ve doğum, hayat boyu unutulmayacak anılardandır. Son zamanlarda geleneksel doğum yöntemlerinin yanı sıra suda doğum İstanbul ve diğer illerimizde popülerlik kazanan bir yöntem haline gelmiştir. Tüp bebek İstanbul ve suda doğum İstanbul gibi konularda bilgi almak için siz de Op. Dr. Özlem Aras ile iletişime geçebilirsiniz.

Suda doğum, anne adayının doğum sırasında rahatlaması ve ağrılarının hafiflemesi gibi pek çok farklı fayda sağlar. Bebekler suya kolayca uyum sağladığı için bebekler açısından da suda doğumun daha rahat ve stressiz bir doğum yöntemi olduğu söylenebilir. Op. Dr. Özlem Aras alanının uzman ve deneyimli ismi olarak hasta dostu yaklaşımlar benimser ve kadın sağlığını bütüncül bir bakış açısıyla ele alır. Ayrıca kanıta dayalı tıp uygulamalarından faydalanarak başarılı operasyonlara imza atar. Anne ve bebek dostu yaklaşımlarla doğum planını hazırlayan Op. Dr. Özlem Aras ile iletişime geçerek siz de sağlığınızı iyileştirmek için önemli bir adım atabilirsiniz.

Sayfa: https://www.ozlemaras.com/suda-dogum/

Suda Doğum Nedir?

Anne adayının doğum sırasında bir doğum havuzunda ya da küvette bulunması ve burada suyun içinde doğum yapması süreci, suda doğum olarak adlandırılır. Suda doğum, annenin ağrılarının hafifletilmesi ve rahatlatılması amacıyla tasarlanan ve uygulanan bir yöntemdir.

Suda doğum yöntemi tercih edildiğinde, bebek suyun içerisinde doğar. Su anne adayını rahatlatır, doğum sancılarını hafifletir. Suyun sıcaklığı annenin vücut sıcaklığına yakın olduğundan, anne adayının vücut sıcaklığı düzenlenir ve rahatlaması sağlanır.

Suda doğum geleneksel doğum yöntemlerine bir alternatif olarak uygulanır. Diğer yandan her anne adayı suda doğum yapamaz. Sağlık durumuna ya da gebelikteki çeşitli komplikasyonlara bağlı olarak anne adaylarının suda doğum yapamaması söz konusu olabilir. Bu nedenle suda doğum kararı verilmeden önce her anne adayı doktoruyla konuşmalı, yapılan değerlendirmeler sonucunda uygunluk kararı verilmelidir.

Sayfa: https://www.ozlemaras.com/tup-bebek/

Suda Doğum Nasıl Yapılır?

Suda doğum, doğum havuzunda ya da küvette suyun içerisinde yapılır. Bu süreçte kullanılan doğum havuzları ya da küvetleri, suda doğum için özel olarak tasarlanır. Doğum havuzunun ya da küvetinin, doğum öncesi iyice temizlenmesi ve dezenfekte edilmesi gerekir. Suda doğum sırasında anne adayı doğum havuzuna ya da küvetine girdiğinde yanında doğum uzmanı ya da ebe bulunur. Suyun sıcaklığı anne adayının vücut sıcaklığına yakın olacak şekilde ayarlandıktan sonra anne adayı suya oturur.

Doğum sancıları sırasında doğum uzmanı ya da ebe, anne adayını yönlendirir. Doğumun normal bir şekilde seyretmesi için gerekli müdahaleler gerçekleştirilir. Suyun sıcaklığı ve hareketli ortam anne adayının rahatlamasını ve ağrıların hafiflemesini destekler. Bebekler de suya kolayca uyum sağlar. Böylece suda doğum gerek anne gerek bebek açısından rahat ve stressiz bir doğum yöntemi olarak öne çıkar.

Suda doğum, her anne adayının tercih edebileceği bir doğum yöntemi olarak düşünülmemelidir. Yapılan değerlendirmeler sonucu sağlık durumu doktorlar açısından suda doğum için uygun bulunan hastalar suda doğum yapabilirler. Siz de suda doğum hakkında bilgi almak için Op. Dr. Özlem Aras ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Suda Doğumun Faydalarını Biliyor musunuz?

Suda doğum sırasında suyun sıcaklığı, anne adayının kaslarını rahatlatır ve ağrıların hafifletilmesini sağlar. Anne vücut sıcaklığına yakın sıcaklıkta bir suyun içinde bulunduğu, suyun hareketiyle rahatladığı için suda doğum genel olarak konforlu bir süreç haline gelir. Diğer yandan sıcak su anne adayının pelvis kaslarının gevşemesini ve açılmasını destekler. Doğum süreci böylece daha hızlı ilerler ve doğum çok daha kolay bir şekilde gerçekleşebilir.

Suda doğumun diğer bir avantajı, anne adayının bebekle yakın temas kurmasına izin vermesidir. Böylece anne ve bebek arasındaki duygusal bağ güçlenir. Suya kolayca uyum sağlamaları, suda doğumun bebekler açısından da daha stressiz ve konforlu bir süreç haline gelmesini sağlayabilir. Suda doğum anne adayının ağrılarının azalmasını sağlayan bir yöntem olduğu için, epidural ve diğer ağrı kesici ilaçlarının kullanımının azalması ya da tamamen ortadan kaldırılması söz konusu olabilir.

Suda Doğum Kimler İçin Uygundur?

Suda doğum genellikle sağlıklı gebeler tarafından tercih edilebilecek bir doğum yöntemi olma özelliğine sahiptir. Bununla birlikte bazı durumlarda suda doğum yöntemi önerilmez ya da kontendike olabilir. Anne adayı yüksek riskli gebelik grubunda yer alıyorsa, bebeğin sağlık durumu risk altındaysa, anne adayında vajinal enfeksiyonlar varsa, doğumun ilaçla hızlandırılması gerekiyorsa, suyun temizliği ya da dezenfeksiyonu konusunda şüphe bulunuyorsa suda doğum yöntemi tercih edilemez.

Annenin ya da bebeğin sağlık durumunda beklenmedik bir sorun çıkması durumunda, suyun içinde müdahale edilmesi zor olabileceğinden; suda doğum kararı titizlikle verilmelidir.

Site: https://www.ozlemaras.com/